עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער

העוגה ממש קלה להכנה ללא הפרדת ביצים או הקצפות.
העוגה שחגי לא נתן לאף אחד לאכול ממנה כדי שיישאר לו יותר
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער

מצרכים 

תבנית בקוטר 24 ס"מ

בסיס

200 גרם ביסקוויטים באיזה טעם שאתם אוהבים
100 גרם חמאה מומסת

מלית פירות יער

200 גרם פירות יער קפואים או טריים
150 גרם קונפיטורה פירות יער או תות (1/2 כוס)

מלית גבינה ושוקולד לבן

300 גרם שוקולד לבן קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה 5%
300 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר להשתמש ב- 5% לפי בחירתכם)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3 כפות קורנפלור
5 ביצים גודל
L

ציפוי קצפת

250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

רוטב פירות יער

300 גרם פירות יער קפואים או טריים
150 גרם קונפיטורה פירות יער או תות (1/2 כוס)

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער

אופן הכנה

בסיס

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות. לשמן עם 2 כפות מהחמאה המומסת את התבנית, כולל הדפנות. לרפד את התבנית מבחוץ בנייר כסף כדי למנוע נזילות במהלך האפייה.
  • לטחון ביסקוויטים במעבד מזון (אם אין מעבד מזון להכניס לשקית ולרסק עם פטיש שניצל או מערוך) ולערבב עם חמאה מומסת. להעביר לתבנית ולהדק היטב (לא כולל דפנות התבנית). 
  • לאפות 10 דקות ולצנן היטב.

מלית פירות יער

  • פירות יער קפואים יש לשים בקערת זכוכית ולהפשיר במיקרוגל בחום בינוני כשתי דקות. להעביר למסננת ולתת לנוזלים להשתחרר (מומלץ לשים על צלחת או בכיור אחרת כל המטבח ייצבע בסגול)
  •  לאחר כחמש דקות להעביר את פירות היער לקערה ולערבב אותם עם קונפיטורת פירות יער או תות (אני השתמשתי בקונפיטורה תות תוצרת בית) למרוח את מלית פירות היער על תחתית הביסקוויטים
  •  להשאיר רווח של ס"מ אחד מהתבנית
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער


מלית גבינה ושוקולד לבן

  • לחמם תנור ל- 210 מעלות
  • להרתיח שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל בכוס ולמזוג על שוקולד לבן קצוץ ולאחר מכן לערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. אם השוקולד לא נמס ניתן להעביר למיקרוגל ולחמם כדקה על חום בינוני-נמוך או להניח קערה על גבי סיר עם מים רותחים (בן מארי) 
  • בקערה גדולה לערבב יחד גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, קורנפלור וביצים ואז להוסיף את השוקולד הלבן המומס ולערבב היטב. 
  • להעביר את המלית בעדינות לתבנית ולהכניס לתנור. להוריד טמפרטורה ל- 170 מעלות ולאפות חצי שעה לאחר חצי שעה להוריד טמפרטורה ל - 150 מעלות ולהמשיך לאפות שעה. 
  • להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר לגמרי ואז להכניס למקרר למשך 10 שעות לפני שמצפים בקצפת

ציפוי קצפת

  • להעביר את העוגה לצלחת הגשה
  • להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ולאחר מכן למרוח את הקצפת בעזרת מרית על כל העוגה, כולל הדפנות ולהעביר למקרר

רוטב פירות יער

  • להעביר פירות יער קפואים לקערה מזכוכית, לחמם כשתי דקות במיקרוגל או חמש דקות בסיר קטן.
  • לערבב עם הקונפיטורה ולשמור בכלי סגור עד להגשה. 
  • את הרוטב יש לצקת על כל פרוסת עוגה לפני ההגשה ולא על כל העוגה מכיוון שהרוטב ייספג בקצפת
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער