רוגעלך מלוח מבצק גבינות וללא שמרים
נשנוש נהדר, רוגלך מבצק גבינות פריך.
גבינת הפרמזן מאוד מוסיפה לטעם ולמרקם הבצק
גבינה לאפייה כמו כנען או טוב טעם
תורמת לאווריריות הבצק.
אפשר למרוח על הבצק מבחר ממרחים כמו פסטו, ממרח זיתים ועוד.
אם אין חשק לגלגל רוגלך אפשר להכין מקלות מלוחים מאותו הבצק
מצרכים
בצק
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם גבינה לאפייה כמו טוב טעם, טוורוג,כנען.
2 חלמונים מביצה בגודל L
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
ציפוי ומילוי
2 חלבונים
50 גרם קצח
50 גרם שומשום רגיל
אופן הכנה
- להכין בצק במעבד מזון עם להב
פלדה או במיקסר עם וו גיטרה. לערבל יחד את כל חומרי הבצק, רק עד קבלת בצק
אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 שעות.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים
שווים. לרדד כל חלק לעיגול דק בקוטר של כשלושים ס"מ ,למרוח בחלבון לפזר
מעל קצח
- בעזרת סכין חד או גלגלת לחלק את
העיגול ל- 16 משולשים שווים בגודלם ולגלגל אותם לצורת רוגלך מהבסיס לקודקוד,
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות. זמן אפייה כעשרים דקות עד להזהבה. לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה היטב
- להכנת מקלות גבינה, לחלק את
הבצק לשני חלקים במקום לארבעה לרדד על נייר אפייה מקומח, למרוח חלבון ולפזר
מעל את התוספת האהובה עליכם, להניח מעל עוד נייר אפייה שיכסה את כל הבצק
ולרדד מעט עם מערוך על מנת שהתוספת תדבק לבצק. להסיר את הנייר ולחתוך למקלות
בעובי של כס"מ אחד. להעביר את נייר האפייה עם המקלות עליו לתבנית אפייה
שטוחה וגדולה ולאפות כעשרים דקות עד להזהבה