ביסקוטי פירות יבשים עם אגוזים ושקדים
עוגייה פריכה שכיף לטבול בכוס קפה או תה. מסוג העוגיות שנשמרות היטב בצנצנת אטומה היטב והן כל כך יפות. ביסקוטי זו עוגייה מאוד מפורסמת ויש לה מגוון רחב של מתכונים. המשותף לכולם הנו עקרון האפייה הכפולה. אופים את הבצק בפעם הראשונה בצורת גליל ובפעם השנייה פורסים את הגליל לפרוסות (דקות/ עבות ישרות/אלכסוניות לפי העדפתכם) ואופים פעם שנייה לייבוש העוגייה. אני אוהבת את השלב של חיתוך הגלילים לעוגיות ותוך כדי פריסה מתגלה צבעוניות הפירות היבשים בתוך העוגייה. מקסים ממש. אם אתם אוהבים עוגיות עם פירות יבשים בטוח תאהבו את המתכון שלי.
מצרכים
כ- 1
ק"ג עוגיות
500 גרם קמח (2/3 3 כוסות)
350 גרם פירות יבשים
100 גרם אגוזי לוז עם הקליפה, לא קלויים ולא מלוחים
50 גרם שקדים (שלמים, עם הקליפה, לא
מלוחים ולא קלויים)
קורט סודה
לשתייה
1/2 1
כפיות אבקת אפייה
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
2 חלמונים מביצה בגודל L
3 ביצים גודל L
100 גרם חמאה מומסת (לא רותחת) או 120
מ"ל שמן
1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת דק
1/2 כוס קמח לפיזור על משטח העבודה
1 חלבון שנותר מהחלמונים או ביצה טרופה להברשה לפני האפייה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לנפות יחד קמח, סודה לשתייה
ואבקת אפייה . לחתוך פירות היבשים לחתיכות בינוניות ולהוסיף לתערובת הקמח.
להוסיף גם אגוזים ושקדים שלמים ולערבב
- להקציף יחד חלמונים, ביצים
וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ותפוחה. תוך כדי הקצפה במהירות איטית
להוסיף את החמאה המומסת או השמן וקליפת תפוז או לימון מגוררת. בעזרת כף עץ
לערבב לתוך תערובת הביצים את תערובת הקמח עם הפירות והאגוזים, לערבב עד
שמתקבלת תערובת אחידה
- לחלק את התערובת לשלושה חלקים .
לקמח משטח עבודה ב- 2 כפות קמח ולהניח מעל הקמח 1/3 מתערובת העוגיות. לגלגל
את התערובת לצורת גליל תוך כדי הידוק. להעביר לתבנית שטוחה מרופדת בנייר
אפייה ולהכין כך את שאר התערובת. למרוח את הגלילים בביצה ולאפות בתנור בחומם
מראש ל - 170 מעלות. זמן אפייה כ- 35 דקות עד
לקבלת צבע זהוב. לצנן היטב ולהקפיא כשעה
- לאחר ההקפאה. לפרוס את הגלילים
לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת סכין לחם, להניח בתבנית שטוחה מרופדת בנייר
אפייה. לאפות בחום של 160 מעלות כ-20 דקות עד לייבוש העוגיות וקבלת צבע זהוב.
את הביסקוטי המוכן יש לאחסן בקופסה אטומה