קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות

קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות

מנה טבעונית נהדרת וממש קלה להכנה. החיילת שלי צמחונית ולוקחת כל בוקר קופסה עם אוכל של אמא לצבא ,אני משתדלת לגוון לה בסוגי המאכלים כדי ששתינו לא נשתעמם. את הקציצות אני מקפיאה לאחר שלב הטיגון במחבת טפלון וכשאני רוצה להגיש, מוציאה מהמקפיא, מחממת ומוזגת מעל רוטב עגבניות קנוי או תוצרת בית. אגב החיילת כבר מזמן השתחררה 😊

קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות

מצרכים

בערך 20 קציצות

350 גרם גרגרי חומוס מבושלים  (1/2 1 כוסות)
1 בצל גדול קצוץ
1 כף שמן זית
250 גרם תרד טרי שטוף היטב
50 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1/2 כוס)
5 כפות טחינה גולמית
1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון גס, 1 כפית כמון טחון, 1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון
מחבת טפלון

להגשה - רוטב עגבניות קנוי או תוצרת בית, 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים

קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות

אופן הכנה

  • למעוך גרגרי חומוס (מסוננים וללא נוזלי הבישול) במזלג או במועך תפוחי אדמה (לא לטחון במעבד מזון כי המטרה היא לא לקבל ממרח)
  • לטגן בצל קצוץ בכף שמן זית עד להזהבה, להוסיף את עלי התרד ולאדות אותם כשלוש עד ארבע דקות להוסיף לגרגרי החומוס שמעכנו ולערבב. להוסיף לתערובת טחינה גולמית, שיבולת שועל אינסטנט, מלח, פלפל שחור ותבלינים לערבב, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה להתייצבות
  • ליצור 20 קציצות שוות בגודלן, אני מניחה על מגש מכוסה בנייר אפייה או משתמשת בניילון הנצמד איתו כיסיתי את הקערה, לחמם מחבת טפלון ולשים בה כף שמן, להניח את הקציצות בערך חמש עד שש קציצות בכל סיבוב של טיגון כדי שיהיה רווח גדול בניהן, כל צד יש לטגן כשלוש דקות להשחמה יפה
  • הגשה - להעביר את רוטב עגבניות לסיר ולהביא לרתיחה, להוסיף גרגרי חומוס ולבשל יחד כחמש דקות, לטעמי לא היה צורך להוסיף תיבול תטעמו ותוסיפו תבלינים לפי טעמכם. את הרוטב אני שומרת בנפרד מהקציצות ורק בהגשה מוזגת את הרוטב על הקציצות.
  • ניתן להקפיא את הקציצות ובכלי נפרד את הרוטב
קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות