עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית

עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית

אני ממש אוהבת מתכונים נוסטלגיים, כאלה שנלקחו ממחברות ישנות והדפים מלאי כתמים שזה סימן ברור למתכונים שווים. עוגת מיץ בחושה כזאת בלי מיקסר, קערה אחת, מטרפה ותפוזים טריים אם אין אפשר גם קלמנטינות וכשאנחנו לא בעונת פירות ההדר הטריים בלית ברירה אני קונה מיץ סחוט טרי בבקבוק

עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית

עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית

מצרכים

שתי תבניות אנגלישקייק סטנדרטיות (10 ס"מ על 30 ס"מ)
או תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנות או מרופדות בנייר אפייה

4 ביצים L
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
קליפת תפוז מגורדת מתפוז 1
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקיק או 1 כף)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 אריזה סטנדרטית של 80 גרם)

לאחר האפייה

120 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס)
ולפני ההגשה ניתן לפדר באבקת סוכר

עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית

אופן הכנה

  1. לשמן תבניות או לרפד בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 170 מעלות
  2. בקערה בינונית לטרוף יחד ביצים וסוכר ותוך כדי ערבוב להוסיף את השמן במזיגה איטית ולאחר מכן יש להוסיף את מיץ התפוזים וקליפת תפוז
  3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל. מוסיפים בבת אחת לתערובת הביצים ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה
  4. ממלאים את התבניות ואופים כ- 30 עד 40 דקות זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור. לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים סביבו
  5. מוציאים את העוגות מהתנור ומוזגים מיץ תפוזים טרי. על כל תבנית אנגלישקייק 60 מ"ל מיץ תפוזים שזה רבע כוס. מצננים היטב

הערות והצעות

  • הכי טוב לסחוט מיץ מתפוזים או קלמנטינות אבל אם אין תפוזים טריים אפשר להשתמש במיץ סחוט טרי שקונים בבקבוק בסופר
  • אם אתם רוצים להשתמש בקמח כוסמין מלא אני ממליצה להחליף מחצית מכמות הקמח ולא יותר אחרת תצא עוגה דחוסה
  • אפשר להחליף מחצית מכמות השמן ברסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
עוגת מיץ בחושה ונוסטלגית