עוגיות קוקוס ושוקולד פשוטות וטעימות

 עוגיות קוקוס ושוקולד פשוטות וטעימות

אני מאוד אוהבת לשלב קוקוס עם שוקולד במאפים לטעמי זה שידוך מושלם מסוג העוגיות שאני מכינה ברגע, אם פתאום חברים של הילדים באים לביקור או השכנה קופצת לקפה ותוך כדי עדכונים ופטפוטים אני מדליקה תנור, מכינה בצק שוקלת קמח, קוקוס וחותכת את השוקולד. מגלגלת כדורים ואם במקרה לילדים מתחשק להצטרף להכנה אז רוחצים ידיים ומכינים ביחד. תוך כמה דקות הבית מתמלא בריח משגע של עוגיות טריות ורק צריך לחכות שהן יתקררו מעט והכי כיף לתת לשכנים צלחת מלאה עוגיות טריות וריחניות.

עוגיות קוקוס ושוקולד פשוטות וטעימות

מצרכים

 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 200
גרם סוכר (1 כוס)
קורט מלח
2
 ביצים גודל L
 280
גרם קמח (2 כוסות)
70
 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1
 כפית גדושה אבקת אפיה
150
 גרם קוקוס (1/2 1 כוסות)
 100
גרם שוקולד מריר קצוץ
לניחוח תפוזי ניתן להוסיף כף גרידת תפוז

אופן הכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד 2 תבניות תנור שטוחות בנייר אפיה.
בקערת מערבל (אפשר גם בלי מיקסר) לשים חמאה וסוכר. לערבל עם וו גיטרה עד לאחידות.
להוסיף קורט מלח וביצים בהדרגה. לערבל עד קבלת תערובת אחידה.  
לנפות יחד קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. להוסיף פנימה קוקוס ושוקולד קצוץ ולערבב היטב
.  
להוסיף את תערובת הקמח והקוקוס לתערובת החמאה והביצים שמיקסר. לערבל עד שמתקבל בצק אחיד. ליצור כדורים בקוטר 2 ס"מ ולסדר בתבנית אפיה
.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום היטב. העוגיות נשמרות כשבועיים.

עוגיות קוקוס ושוקולד פשוטות וטעימות

 הערות והצעות

  • לפרווה יש להשתמש במרגרינה במקום חמאה מכל סוג שטעים לכם
  • אפשר להחליף את הקוקוס באגוזים קצוצים באותה הכמות.
  • במקום שוקולד מריר קצוץ אפשר להשתמש בשוקולד חלב קצוץ או בשוקולד צ'יפס
  • עוד אפשרות עיצוב עוגיות, ניתן ליצור גלילים מהבצק, להקפיא לשעה אז לפרוס את הגלילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, להניח בתבנית ולאפות
  • אפשר לזלף מעל העוגיות מעט שוקולד מריר מומס למראה יותר חגיגי
  • אני אוהבת להשתמש בקורנפלור בבצק עוגיות כי הוא מאוד תורם למרקם הפריך שלהן. אם אין לכם קורנפלור אפשר במקום באותה הכמות להשתמש בקמח לבן רגיל.

עוגיות קוקוס ושוקולד פשוטות וטעימות