עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד

 עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד

עוגיות חמאה מזולפות במבחר צורות שהכנתי עם מכשיר לזילוף עוגיות הכי נוסטלגי והכי כיף!
אני מאוד אוהבת להכין עוגיות בצורות מגוונות, ניתן לשחק עם הטעמים של הבצק, להוסיף קקאו ,קוקוס, אגוזים ועוד. אפשר להכין עוגיות סנדוויץ' בעזרת ממרח שוקולד אהוב, ממרח חלבה או כל ממרח אחר.

עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד

כללים לעבודה עם מכשיר לזילוף עוגיות

  • מזלפים ישירות על תבנית האפייה
  • לא לשמן את התבנית ולא להניח נייר אפיה
  • יש לשחרר את העוגיות בעזרת מרית מתכת מיד לאחר הוצאת העוגיות מהתנור
  • יש להשתמש בבצק מיד לאחר הכנתו. לא לאחסן במקרר את הבצק כי אז הוא יהפוך לנוקשה ואי אפשר לזלף בצק קר

מצרכים לבצק עוגיות חמאה וניל

300 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
קורט מלח
2 ביצים בגודל
L
1 כפית תמצית וניל איכותית
400 גרם קמח רגיל (3/4 2 כוסות)
100 גרם פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט!)
הערה - אם לא מצאתם פודינג לבישול, ניתן לשים קורנפלור באותה הכמות. לעוגיות פחות מתוקות ניתן להפחית את כמות הסוכר ל- 150 גרם (3/4 כוס)

עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולדעוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד

מצרכים לבצק עוגיות חמאה בטעם שוקולד

300 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום כהה רך (1/2 כוס )
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
2 ביצים גודל
L
1 כפית תמצית וניל
50 גרם קקאו מנופה (1/2 כוס ועוד כפית)
450 גרם קמח רגיל (3 כוסות ועוד כף)

עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד

הוראות הכנה

  • להקציף יחד בקערת המערבל עם וו גיטרה ,חמאה וסוכר לקבלת תערובת אחידה. להוסיף תוך כדי ערבול ביצה אחת אחרי השנייה, תמצית וניל וקורט מלח להמשיך לערבל לקבלת תערובת אחידה
  • לנפות יחד קמח ופודינג וניל. (בעוגיות בטעם שוקו יש לנפות את הקקאו) להוסיף לתערובת בקערת המערבל ולערבל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד
  • להכניס את הבצק לתוך מכשיר זילוף העוגיות, חשוב להדק  ולזלף על תבנית אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 10 דקות. אני ממליצה לשחרר את העוגיות עם מרית מתכת ולתת להן להתקרר על רשת

 עוגיות חמאה מזולפות בטעם וניל ושוקולד