עוגת גבינה שיש אוראו אפויה
עוגה משגעת לכבוד חג השבועות ולכל אוהבי עוגות הגבינה. העוגה יוצאת אוורירית ולא כבדה עם גבינה לבנה 5%. את השיש בגבינה הכנתי משוקולד מריר 60% ומעט קקאו. אני אוהבת להכין עוגות שיש הן יוצאות מאוד יפות ובכל פעם עם צורות קצת אחרות. בזכות השילוב בין הווניל לשוקולד והכי כיף לגלות שבכל חתיכה יש צורות אחרות בגלל השילוב של השוקולד עם עוגיות האוראו
מצרכים
תבנית קפיצית או רינג בקוטר 20
ס”מ. שימו לב זו תבנית קטנה
בסיס
100 גרם ביסקוויט שוקולד טחון4 עוגיות אוראו טחונות
60 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה
500 גרם גבינה לבנה 5%200 גרם שמנת חמוצה 15%
120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)
3 ביצים גודל L מופרדות
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שיש שוקולד
8 גרם אבקת קקאו (1 כף)50 גרם שוקולד מריר 60% מומס
4 עוגיות אוראו קצוצות לחתיכות בגודל בינוני
ציפוי
250 מ”ל שמנת להקצפה 38%120 מ”ל חלב
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
עוגיות אוראו קטנות לעיטור
אופן הכנה
בסיס
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומכינים תבנית אפייה. אם אופים ברינג יש לרפד
מבחוץ בנייר אפייה המונח על נייר כסף ואז מהדקים לרינג ואם אופים בתבנית קפיצית יש
להניח נייר אפייה על תחתית התבנית. מערבבים יחד ביסקוויטים טחונים, עוגיות אוראו טחונות וחמאה מומסת
ולאחר מכן להעביר לתבנית ולהדק היטב לבסיס לא כולל דפנות. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים.
מלית גבינה
מחממים תנור ל- 210 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, קורנפלור, פודינג וניל ומחצית מכמות הסוכר (60 גרם). אני ממליצה לערבב עם מטרפה. מקציפים חלבונים עם סוכר (60 גרם) לקצף גמיש ולא נוקשה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. יש לשמור כוס ממלית הגבינה בצד בשביל תערובת השיש
שיש שוקולד
שופכים לתוך כוס תערובת הגבינה ששמרנו בצד את השוקולד המומס וכף קקאו
מנופה ומערבבים עם מטרפה. להעביר לתבנית מחצית ממלית הגבינה (ללא השוקולד). מפזרים מעל הגבינה
עוגיות אוראו קצוצות ושופכים מעליהן את מלית שיש השוקולד. מעל מלית שיש שוקולד
למזוג את מלית הגבינה הנותרת. כדי ליצור דוגמת שיש יש להעביר סכין בתוך העוגה בתנועות מעגליות
מלמטה למעלה מספר פעמים. להכניס לתנור שחיממנו מראש ל- 210 מעלות ולאפות 10 דקות
עד שהשכבה העליונה מעט מזהיבה בדפנות. להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ,להוציא
את העוגה מהתנור ולהשאיר את דלת התנור פתוחה כדי לעזור לטמפרטורת התנור לרדת . יש
להעביר סכין סביב דפנות העוגה לא עד התחתית אלא בעומק של כשלושה ס"מ ולאחר
מכן להחזיר את העוגה לתנור. ממשיכים לאפות את העוגה כ- 45 דקות. מקררים
את העוגה היטב במקרר למשך כ 6 שעות לפחות אפשר כמובן יותר זמן.
ציפוי
מקציפים יחד שמנת להקצפה, חלב ופודינג וניל עד
לקבלת קצפת יציבה. מזלפים או מורחים את הקצפת על העוגה ומקשטים בעוגיות אוראו שלמות
קטנות או קצוצות לפי מה שיש לכם בבית. העוגה נשמרת במקרר עד ארבעה ימים