עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים

 עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים

  מה שגרם לי להתאהב בעוגיות מעמול אלו שתי סיבות עיקריות.
הראשונה בבצק של עוגיות מעמול כי יש בו קמח בתוספת סולת שמעניקה מרקם נפלא לעוגייה
והשנייה המלית העשירה של תמרים עם אגוזים

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים

מצרכים

50 עוגיות בגודל בינוני

בצק

160 מ"ל מים (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים (לא תמצית!)
500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
240 גרם סולת (1/4 1 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)

מילוי תמרים

חבילת תמרים בוואקום (500 גרם)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כפית קינמון.
אופן הכנה - לערבב יחד את כל חומרי המלית וליצור עיגולים בהתאם לגודל העוגייה ולפי מספר העוגיות שיצרתם מהבצק

אבקת סוכר
והכי חשוב צובטן למעמול. ניתן להשיג בכל חנות לכלי בית.

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים

אופן הכנה

בצק 

יוצקים לקערת המערבל מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים. מניחים מעל קמח מנופה, סולת ואבקת אפיה וקוביות חמאה. מערבלים עם וו לישה כחמש דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שלוש-ארבע שעות

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזיםעוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים


עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים

הרכבת העוגיות

מחלקים את הבצק ל- 50 כדורים ולאחר מכן ממלאים במלית הרצויה, מגלגלים לכדור וצובטים עם הצובטן צורות יפות. כמות מלית התמרים מספיקה לכל הבצק במתכון. אם רוצים לגוון בסוג המליות ,לשים לב לכמויות. אני הכנתי קצת מכל מלית כדי שלא ישעמם ואז לא צריך כמות גדולה מכל סוג מלית. אפיה ב- 170 מעלות כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לאחר צינון לפזר אבקת סוכר ולשמור בכלי אטום היטב.

זמן האפייה תלוי בגודל העוגיות שתכינו. את אלו הגדולים לקח לי קצת יותר מחצי שעה לאפות ואת הקטנים אפיתי ב-20 דקות

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים