סלט פסטה בסגנון יווני

סלט פסטה בסגנון יווני

סלט יווני הוא אחד הסלטים הכי אהובים עלי בתנאי שהירקות טריים והרוטב מאוזן. כשאני רוצה לאכול סלט בתור ארוחה אני מוסיפה פסטה כדי שאהיה שבעה כי רק ירקות לא מחזיקים אותי :)
קבלו את השידוך המושלם בין פסטה לסלט יווני עם הפתעה פריכה. לקחתי חלק מהפסטה המבושלת, הוספתי לה תיבול ואפיתי אותה עד שהפכה לפריכה וקראנצ'ית והשתלבה נפלא בסלט

סלט פסטה בסגנון יווני

מצרכים

500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי ב- CHIFFERI - ELBOWS של ברילה)
סלסלת עגבניות שרי בשלות ולא רכות
10 יחידות מלפפון בייבי
1 בצל סגול
6 פלפלונים (צהובים ואדומים)
זיתים מסוג קלמטה מגולענים וחצויים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים וקרים
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
1 קופסה קטנה עלי רוקט
4 ענפים אורגנו טרי

סלט פסטה בסגנון יווני

רוטב לסלט

60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
1 כפית אורגנו מיובש
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
1 כפית דבש
2 כפות חומץ (אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור

פסטה פריכה

חצי מכמות הפסטה המבושלת (250 גרם פסטה לפני הבישול)
3 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה

סלט פסטה בסגנון יווני

אופן הכנה

פסטה פריכה

לבשל פסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולשטוף היטב במים קרים. חצי כמות מהפסטה יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, למזוג מעל שמן זית, להוסיף אורגנו ומלח לפי הטעם. לערבב ולהכניס לתנור,200 מעלות טורבו. יש לערבב כל כמה דקות ולהשגיח שהפסטה לא תישרף. להוציא מהתנור ולצנן.

הרכבת הסלט

להניח פסטה מבושלת וקרה בקערה רחבה וגדולה עם דפנות נמוכים. לשטח את הפסטה שתכסה את כל תחתית הקערה ולסדר את הירקות מעל הפסטה. לשטוף היטב את העגבניות, לחתוך לחצאים ולהניח בקערה מעל הפסטה (ראו בתמונה איך סידרתי) לשטוף היטב את המלפפונים ולפרוס לעיגולים לא דקים מידי. לקצוץ בצל סגול לקוביות או רצועות, לחתוך פלפלונים לעיגולים ולאחר מכן להוסיף זיתים, עלי רוקט, גרגרי חומוס וגבינה. להפריד את העלים מענפי האורגנו. הענפים לא טעימים וקצת דוקרים לכן מאוד חשוב להפריד מהם את העלים ולהשתמש רק בעלים. עד שלב זה ניתן להכין מראש, לכסות בניילון נצמד והסלט יכול לחכות כמה שעות עד ההגשה (לא יותר מכמה שעות ולא יום לפני)

סלט פסטה בסגנון יווני

הכנת הרוטב 

בצנצנת קטנה יש לערבב יחד את כל חומרי הרוטב, שימו לב לסגור את המכסה חזק ולנער היטב. ניתן להכין את הרוטב מראש אך להוסיף לסלט רק לפני שאוכלים.  לפני ההגשה מוזגים את הרוטב ומערבבים את הסלט עם כפות הגשה. אני מערבבת אחרי שכולם יושבים לשולחן כדי שיראו איך הירקות מסודרים בקערה. אחרי הערבוב מפזרים מעל פסטה פריכה ובתאבון. מומלץ להוסיף כל פעם חלק מהפסטה הפריכה ולא הכל בבת אחת כי היא מתרככת. אני שומרת את הפסטה הפריכה בקופסה אטומה ואז ביום למחרת אם נשאר סלט יש לי מה לפזר מעל.

סלט פסטה בסגנון יווני

הערות והצעות

  • אפשר להשתמש באיזה סוג עגבניות שאתם אוהבים רק חשוב שהן יהיו בשלות ולא רכות. אני אוהבת להשתמש בעגבניות שרי בסלטים כי הן מלאות טעם ומאוד יפות
  • מלפפונים בייבי ניתן להחליף במלפפונים רגילים ושוב מבחן הטריות. ככל שהירק יותר טרי הוא יותר טעים
  • ניתן לוותר על הפסטה הפריכה אם אינכם אוהבים מרקמים קשים ופריכים בסלט ואז יש לבשל רק חצי חבילת פסטה בשביל הסלט
  • חומוס גרגרים זו תוספת נהדרת ואפשר במקומו לשים קטניות אחרות מבושלות לפי טעמכם האישי. אצלי במזווה תמיד יש קופסאות חומוס מבושל ובמקפיא גרגרי חומוס ושעועית מבושלים מסודרים בקופסאות
סלט פסטה בסגנון יווני