ריבועי עוגת דבש וגבינת שמנת רכים וטעימים

ריבועי עוגת דבש וגבינת שמנת רכים וטעימים.

ריבועי עוגת דבש עם תבלינים וסוכר חום במלית גבינת שמנת ודבש 
שילוב נפלא של טעמים יוצאים  ריבועי דבש רכים ומשגעים מתאימים לראש השנה
ובעצם לכל השנה לאוהבי עוגות דבש וגבינה 
ריבועי עוגת דבש וגבינת שמנת רכים וטעימים

מצרכים

תבנית מלבנית בגודל 30 על 25 ס"מ

עוגת דבש

280 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

90 גרם דבש (1/4 כוס)
150 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס)
3 ביצים גודל
L
1 כפית קינמון, 1/4 כפית ציפורן

מלית גבינה

300 גרם גבינת שמנת 16% או 5%
1 ביצה גודל
L
90 גרם דבש (1/4 כוס)
2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

ריבועי עוגת דבש וגבינת שמנת רכים וטעימים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת מיקסר לשים חמאה, סוכר חום ,דבש ושמן, לערבב עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה
  3. לנפות יחד קמח, אבקת אפייה ולערבב פנימה קינמון וציפורן. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב במהירות נמוכה-בינונית לקבלת תערובת אחידה
  4. בקערה בינונית לערבב עם מטרפה את כל חומרי תערובת הגבינה. לשטח מחצית מתערובת עוגת הדבש וליישר בעזרת כף. למרוח מעל עוגת הדבש את תערובת הגבינה וליישר. מעל תערובת הגבינה יש לצקת תלוליות תערובת עוגת דבש 
  5. לאפות כ- 40 דקות. לצנן היטב ,לחתוך לריבועים ולאחסן במקרר. נשמר כשבוע במקרר
ריבועי עוגת דבש וגבינת שמנת רכים וטעימים