רוגעלך מהיר הכנה מבצק שמרים
רוגעלך שוקולד וקינמון מהירי הכנה מבצק שמרים. מה אפשר כבר לומר על רוגלך ? מאפי שמרים קטנים וטעימים. קבלו מתכון ותיק ואהוב לרוגעלך מהירי הכנה מבצק שלא צריך התפחה ארוכה או קיפולים מסובכים עם מלית מחומרי גלם זמינים. המלצה אישית שלי להכין כמות כפולה ולהקפיא. הם יוצאים מעולה מהמקפיא. אבל וכאן האבל הגדול אחרי שתטעמו מהם.. לא בטוחה שיישאר מה להקפיא כי תרצו לכבד את האנשים האהובים עליכם ברוגעלך הנהדרים הללו.
מצרכים
יוצאת כמות
גדולה של רוגעלך
בצק
500 גרם קמח לבן
1/2 1
כפות שטוחות שמרים יבשים (או 35 גרם שמרים טריים)
1/2 1
כפות סוכר לבן
1/4 כפית מלח
2 חלמונים מביצה גודל L
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
200 גרם חמאה מומסת (לא רותחת!!!)
מלית
שוקולד (הכמות מספיקה לכל הבצק)
500 גרם שוקולד למריחה שאוהבים (אני
השתמשתי בשחר העולה)
1 כוס פירורי לחם רגילים
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו שטוחות
מלית
קינמון (לכל כמות הבצק)
1/4 כוס שמן קנולה או תירס
1/2 כוס סוכר
1 כף גדושה קינמון
ציפוי
2 חלבונים טרופים היטב
1/4 כוס סוכר לבן או סוכר וניל
סירופ
סוכר
100 גרם סוכר (12 כוס)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
אופן הכנה
בצק - לשים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר, השמרים ולערבב. להוסיף
חלמונים, חלב חמאה ואת המלח. ללוש היטב עד שמתקבל בצק גמיש ורך . הערה
לגבי הבצק - אם החמאה רותחת או חמה זה גורם לבצק להתפרק ויוצר פירורים. במקרה כזה
יש להכניס את הבצק למקרר עטוף בשקית למשך חצי שעה ואז להמשיך ללוש כדי שיתאחד חזרה
ויהיה בצק גמיש ורך. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים
שווים, ליצור מהם כדורים ולהניח על מגש משומן או מקומח ולכסות בניילון נצמד.
מלית שוקולד - יש לערבב יחד פירורי
לחם, סוכר וקקאו. חשוב לנפות את הקקאו.
מלית
קינמון - יש
לערבב יחד סוכר וקינמון.
סירופ
סוכר - להרתיח יחד סוכר ומים , כשלוש דקות מרגע הרתיחה
עד שהסוכר נמס.
- לקחת כדור אחד של בצק, לרדד
אותו לעיגול דק למלית קינמון יש למרוח מעט מהשמן בעזרת מברשת. לפזר מעל סוכר
וקינמון. לחלק ל-16 משולשים שווים ולגלגל לרוגלך.
- למלית שוקולד יש למרוח רבע
מכמות השוקולד, לפזר מעל את תערובת פירורי הלחם והקקאו. לחלק ל-16 משולשים
ולגלגל לרוגעלך. יש להכין את באותה הדרך את שאר עיגולי הבצק. לסדר את הרוגלך
בתבניות מרופדות בנייר אפייה. רצוי לשמור על רווחים של כ- 2
ס"מ. למרוח את הרוגלך בחלבון (חשוב לטרוף היטב את החלבון עם מזלג לפני
שמורחים) ולפזר מעל מעט סוכר.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-190
מעלות כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה. מוציאים מהתנור. בשלב הזה אם רוצים
מורחים את הרוגלך בסירופ סוכר. לצנן ולאחסן בכלי אטום. הרוגעלך נשמר היטב
בהקפאה