עוגת פירות יבשים ושיבולת שועל

 עוגת פירות יבשים ושיבולת שועל

עוגת פירות יבשים בחושה עם מיץ תפוזים טרי, שיבולת שועל ושקדים קצוצים מעל. באפייה השקדים מקבלים פריכות נהדרות. אחת העוגות שאני אוהבת להכין לא רק לכבוד ט"ו בשבט אלא כל השנה כי היא ממש טעימה והכי חשוב זה לדעת להתאפק! כי צריך לחכות יום ואפילו יומיים לאחר האפייה כדי שהעוגה תקבל את הטעמים הנהדרים. אז קצת סבלנות ותהייה לכם עוגת פירות יבשים מעולה

עוגת פירות יבשים ושיבולת שועל

מצרכים

תבנית אנגלישקייק אחת

210  גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1
 שקית אבקת אפייה
100
 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1 כוס)
1/2
 כפית קינמון
1
 כפית קליפת לימון מגוררת דק
50
 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
85
 גרם סילאן (4 כפות)
 80
מ"ל שמן (1/3 כוס)
 240
מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
2
 ביצים L
250
 גרם פירות יבשים קצוצים (1/2 1 כוסות)
50
 
גרם שקדים קצוצים לעיטור העוגה לפני האפייה

עוגת פירות יבשים ושיבולת שועלעוגת פירות יבשים ושיבולת שועל

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • חותכים פירות יבשים לקוביות. מומלץ לשטוף ולייבש את הפירות לפני החיתוך
  • מנפים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים שיבולת שועל, ואת הפירות היבשים שחתכנו
  • בקערה נפרדת מערבבים סילאן, סוכר חום, ביצים, קליפת לימון, מיץ תפוזים ושמן ולאחר מכן מוזגים לתוך תערובת היבשים. מערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה
  • להעביר לתבנית ולפזר מעל שקדים קצוצים
  • לאפות כ- 45 דקות לקבלת קיסם יבש
  • לצנן את העוגה היטב ולשמור בקופסה אטומה. העוגה במיטבה יום - יומיים אחרי האפייה
עוגת פירות יבשים ושיבולת שועל

הערות והצעות

ניתן להוסיף לתערובת אגוזים ושקדים קצוצים בכמות של 100 גרםמיץ תפוזים מוסיף המון טעם לעוגה ואם אין לכם אפשר לשים במקום מים אבל רק אם אין ברירה :) אני מאוד ממליצה להשתמש בכמה סוגים של פירות יבשים מכיוון שכל סוג נותן טעם ומרקם אחר לעוגה