עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים
עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים מבצק פריך מופחת שומן מעולה ממש!
אפשר למלא את הבצק מגוון מליות כמו שוקולד למריחה, ריבה עם קוקוס וצימוקים ועוד.
אפשר למלא את הבצק מגוון מליות כמו שוקולד למריחה, ריבה עם קוקוס וצימוקים ועוד.
ניסיתי כל מיני מתכונים של בצק פריך
לעוגיות מגולגלות
והתוצאה של המתכון הזה היא המוצלחת ביותר לטעמי
מצרכים
בצק פריך ל- 4 גלילות
560 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 גביע אשל או שמנת חמוצה. לפרווה 1 כוס מיץ תפוזים
120 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה לפרווה
עוד כחצי כוס קמח לרידוד הבצק
מלית תמרים ואגוזים (ל- 4 רולדות)
1 גביע ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
מלית שוקולד (ל- 4 רולדות)
ממרח שוקולד לגבי כמות זה מאוד תלוי
כמה אתם אוהבים שוקולד :) לרולדה אחת תחילו ב- 4 כפות גדושות של ממרח שוקולד
ותוסיפו עוד לפי הטעם שלכם. אפשר לפזר מעל השוקולד שוקולד צ'יפס או פירורי עוגיות שוקולד להעשרת
המלית .
מלית רחת לוקום ( ל-4 רולדות)
300 גרם רחת לוקום אדומה (לפרוס
דק)
300 גרם ריבת תות חלקה ( או כל ריבה אדומה אחרת שאוהבים , כ- 10 כפות ריבה)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים קצוצים
אופן הכנה
- לנפות לתוך קערת מיקסר גדולה
קמח ואבקת אפייה. להוסיף סוכר, סוכר וניל ולערבב במהירות נמוכה עם וו גיטרה. להוסיף
אשל, חמאה ושמן ולערבב במהירות בינונית עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק לבצק
אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתיים, אני מכינה את
הבצק יום קודם וזה יוצא נפלא
- לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים
בגודלם, לפזר מעט קמח על משטח עבודה, לגלגל כל חלק לגליל קטן ולהניח בצד על
משטח מקומח. לפזר קמח על משטח עבודה ולרדד גליל של בצק למלבן ברוחב 15
ס"מ ובאורך 25 ס"מ. למרוח 1/4 מגביע ממרח התמרים על גבי העלה
ולפזר מעל 1/4 מכמות אגוזי המלך הקצוצים. לגלגל לגלילה מהדוקת ולהניח בתבנית
אפיה גדולה. כך להמשיך עם שלושת גלילי הבצק הנותרים
- להעביר את הגלילות למשך 20 דקות
למקפיא ולחמם תנור ל-180 מעלות. להוציא את הגלילות מן המקפיא לאחר 20
דקות, עם סכין חד לסמן חתכים בגלילה (חצי גובה הגלילה ולא עמוק מידי את
החתכים) במרווחים של 3 ס"מ. לאפות כ- 25 דקות עד שיקבלו צבע זהוב יפה. לאחר
שהוצאנו מהתנור את הגלילות ,לחתוך אותן לפרוסות בעזרת סכין חד ולא משונן
- לאחר שהעוגיות המגולגלות התקררו
היטב יש לאחסן בקופסה אטומה
- במהלך לישת הבצק אם הוא לא מתגבש ניתן להוסיף שתי כפות מים קרים. לא מספיק? הוסיפו עוד כף אך לא יותר!
- אפשר לגוון בסוגי המליות לפי טעמכם האישי נעבר למה שהצעתי כאן במתכון
- חשוב מאוד שהחמאה לא תהייה קשה וקרה מאוד מהמקרר ולא חמה ומומסת. תוציאו את החמאה מהמקרר, חתכו לקוביות וחכו בסבלנות כחצי שעה בקיץ ושעה בחורף ורק אז הכינו את הבצק
- המגולגלות התפוצצו? יש כל מני סיבות לסדקים בבצק לאחר האפייה. זה יכול להתרחש בגלל רידוד דק מידי של הבצק, עודף מלית, מלית לא חלקה שיצרה חתכים וחורים בבצק
- חשוב לקרר את הבצק לאחר הכנתו ועוד יותר לקרר את הרולדות לפני האפייה. בצק פריך צריך מנוחה לאחר רידוד, מילוי וגלגול ובנוסף זה עוזר למרקם פריך