עוגיות מרציפן עם אגוזים וקוקוס

עוגיות מרציפן עם אגוזים וקוקוס

עוגיות ללא גלוטן. מהירות הכנה ונהדרות לפסח.
אני אוהבת לעטר את העוגיות באגוזים שלמים (תבחרו מה שטעים לכם)
ולילדים אני מוסיפה שוקולד צ'יפס למעלה ובתוך העוגיות.
עוגיות מרציפן עם אגוזים וקוקוס

מצרכים

200 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים.(ראו הערה)
200 גרם שקדים טחונים
150 גרם קוקוס
1 כפית תמצית שקדים
300 גרם מרציפן איכותי מגורר
3 ביצים גודל
M 

עיטור  - שוקולד צ'יפס, חופן אגוזי לוז

אופן הכנה

  1. לערבב יחד בלישה ידנית או במעבד מזון עם להב פלדה או במערבל עם וו גיטרה את כל החומרים
  2. ליצור כדורים או אצבעות קטנות, לעטר עם שוקולד צ'יפס או אגוזים ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה
  3. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה. לשים לב לא לייבש את העוגיות כי אז תאבד העסיסיות וחבל.
עוגיות מרציפן עם אגוזים וקוקוס

הערות והצעות

  • קליית אגוזים - לחמם תנור ל-170 מעלות . להניח את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להכניס לתנור ולאפות כ-15 דקות כאשר יש לערבב את האגוזים עם כף עץ מדי כמה דקות. לאחר צינון האגוזים להסיר מהם את הקליפה ע"י שפשוף עם מגבת או בין כפות הידיים. לא נורא אם חלק מהקליפה נשאר.
  • אגוזים טחונים - לא אבקת אגוזים אלא אגוזים שטוחנים במעבד מזון לחתיכות קטנטנות.
  • אפשר לשחק עם סוג האגוזים והיחס בניהם. פקאן משתלב מצוין בעוגיות האלו
  • מרציפן טרי ואיכותי הופך את העוגיות למעדן ולכן חשוב להקפיד על מרציפן משובח
עוגיות מרציפן עם אגוזים וקוקוס