מאפה ירקות בסגנון איטלקי
מאפה
ירקות מעולה למנה ראשונה מהממת מהסוג שלא מצריך הרבה עבודה כי בכל זאת חגים,
הרבה
אורחים והמלאכה רבה.
מכינים אנטיפסטי, קונים בצק איכותי ומרכיבים מאפה ירקות. זו מנה ראשונה נהדרת!
מצרכים
להכנת 16 מאפים אישיים
300 גרם בצק פילאס או בצק עלים מופשר ומוכן לשימוש
1/2 כוס רוטב עגבניות
מכל
ירק יחידה אחת
פלפל אדום
סלק קטן
קישוא בינוני
בטטה קטנה
גזר
חציל קטן
שמן
זית
מלח, פלפל, תערובת
תבלינים איטלקית
עגבניות שרי
להגשה
חומץ
בלסמי
עלי בזיליקום
טריים
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 200 מעלות. לרפד
תבנית תנור בנייר אפייה .למרוח את הנייר בכף שמן זית. לפזר מעט מלח.
- להכין את הירקות, לשטוף, לקלוף
ולחתוך לקוביות או עיגולים בהתאם לצורת הירק. לסדר את הירקות בתבנית, למרוח
את הירקות בשמן זית לפזר מעל מלח, פלפל שחור ותערובת תבלינים. להכניס לתנור
ולאפות את הירקות כ- 15 עד 20 דקות לריכוך. לשים לב לא להשחים את הירקות כי
הם יעברו שוב אפייה. לצנן מעט לפני שמניחים על הבצק.
- לפרוס את הבצק על משטח עבודה
ולחתוך ל- 16 מלבנים. כל מלבן לחרוץ עם סכין חד כ- 1/2 ס"מ מהקצה (ראו
בתמונה להמחשה) לא לחתוך את הבצק רק לעשות סימן של מלבן פנימי עם הסכין. למרוח
כפית שטוחה של רוטב עגבניות בתוך המלבן הפנימי ורצוי שהרוטב לא יעבור את
הקווים שחרצנו. לסדר מעל רוטב העגבניות את הירקות שהתרככו בתנור ואם רוצים
להוסיף עגבניות שרי חתוכות באמצע.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש
ל- 190 מעלות כ- 20 עד 30 דקות
- לפני ההגשה ניתן לזלף מעט חומץ
בלסמי ועלי בזיליקום טריים