עוגת טורט נס קפה פרווה עם ציפוי שוקולד
טורט נס קפה קליל ואוורירי. השתמשתי בתוך
העוגה בשמנת צמחית שהעשירה את העוגה ונתנה לה מרקם רך. לתוך בלילת העוגה הוספתי
שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות והכי חשוב
ציפוי שוקולד שמוכן בתוך שתי דקות בזכות השימוש בקצפת צמחית ושוקולד
מריר.
העוגה נהדרת לארוחות משפחתיות, למפגש עם חברים ולארוחות שישי. אם מתחשק לכם
עוגת שכבות עם קצפת אין בעיה, יש להקציף גביע שמנת צמחית, לחתוך את העוגה באמצע
ולמלא בקצפת.
מצרכים
תבנית סיר פלא
או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
6 ביצים גודל L
מופרדות לחלבונים וחלמונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
200 מ"ל שמנת צמחית
80 מ"ל מים רותחים (1/3 כוס)
2 כפות נס קפה
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
ציפוי שוקולד
50 מ"ל קצפת צמחית50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן
תבנית, אני מניחה נייר אפייה בתחתית התבנית זה עוזר לשחרר את העוגה בקלות
- להמיס 2 כפות נס קפה במים
רותחים
- להקציף 6 חלבונים עם 100 גרם
סוכר (1/2 כוס) לקצף יציב וגמיש
- בקערה גדולה לערבב עם מטרפה 6 חלמונים,100
גרם סוכר (1/2 כוס), שמן, תמצית וניל, שמנת צמחית ותערובת המים עם הנס קפה
לתערובת אחידה. לנפות יחד קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, להוסיף שוקולד מריר
קצוץ ולהעביר לקערה עם החלמונים. לערבב רק עד שמתאחד. לקפל מחצית מתערובת קצף
החלבונים לקערת החלמונים וכשמתחיל להתאחד להוסיף את המחצית השנייה של הקצף
ולקפל בעדינות לקבלת תערובת אחידה
- להעביר לתבנית ולאפות כ- 40
דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים סביבו. לצנן היטב את העוגה ולהעביר לצלחת
הגשה
- לשים את חומרי הציפוי בקערת
זכוכית קטנה ולחמם במיקרוגל למשך דקה על חום בינוני. לערבב היטב עם מטרפה
לקבלת ציפוי חלק ומבריק ולמזוג את הציפוי על העוגה. העוגה נשמרת שבוע במקרר