חומיות הן ריבועי בראוניז עם קקאו במקום שוקולד
חומיות אלו ריבועי בראוניז בטעם שוקולד
מקקאו ולא שוקולד מריר.
המתכון המקורי לקוח מספרה של
נירה שויאר "עוגות לכל עת".
עם השנים הכנסתי מעט שינוים במתכון, הורדתי
מכמות הסוכר
והחלפתי חלק מכמות החמאה בשמן.
את החומיות אני מכינה כשאני ממהרת ואין לי עודף זמן
הילדים שלי מאוד אוהבים את הריבועים הנפלאים
הללו.
מצרכים
תבנית
מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
75 גרם קקאו מנופה (2/3 כוס)
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
1 כף תמצית וניל
100 גרם חמאה
120 מ"ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)
4 ביצים L בטמפרטורת החדר
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
1 כפית גדושה אבקת אפיה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או לבן
אופן הכנה
- בקערת המערבל או בקערה גדולה שמים יחד קקאו, סוכר, תמצית וניל ושמן.
- להמיס חמאה שתהיה חמימה ולהוסיף לקערה תוך כדי ערבול עם המקצף (אפשר גם לערבב עם מטרפה ידנית זה יוצא מצוין)
- להוסיף ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
- לנפות יחד קמח ואבקת אפיה ולהוסיף תוך כדי ערבול. להמשיך לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- להעביר לתבנית, לשטח ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס. ניתן גם לפזר אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים מעל התערובת.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ולאפות כ- 25 דקות. לבדוק עם קיסם. צריכים להיות על הקיסם מעט פירורים דבוקים ולא יבש לגמרי.
- לאחר ההוצאה מהתנור יש לחתוך לריבועים . את הריבועים לשחרר מהתבנית רק לאחר צינון מלא. לאחסן בקופסה סגורה. יוצא מעולה מהקפאה
הערות והצעות
- לאור שאלות רבות בנוגע לכמות הסוכר. במתכון המקורי יש 400 גרם סוכר, 2 כוסות. אני מכינה עם 300 גרם (כוס וחצי) ועדיין יצאו חומיות טעימות ולפעמים אני מפחיתה לכוס אחת של סוכר וגם יוצא נהדר, רק יותר מריר בגלל הקקאו.
- לפרווה מחליפים חמאה במרגרינה או שמן קוקוס
- חשוב מאוד להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר זה משנה לגמרי את המרקם של החומיות
- קקאו איכותי משפיע מאוד על הטעם. אם לא תקפידו לנפות את הקקאו יהיו לכם גושי קקאו לא נעימים בחומיות וזה לא כיף לקבל בנגיסה גוש קקאו מריר
- תוספות על הבראוניז לפי טעמכם האישי, קוביות שוקולד בטעמים, שברי עוגיות אוראו, סוכריות עדשים ועוד ועוד