עוגיות שוקולד צ'יפס ובננה

 עוגיות שוקולד צ'יפס ובננה

אני אוהבת מאוד לאפות עוגיות בכלל מכל סוג שהוא ובפרט עוגיות שוקולד צ’יפס
כי אז מובטחת התלהבות של  הילדים והחברים שלהם.
החלטתי לשנות קצת את המתכון הקבוע שאני מכינה שנים ולהוסיף בננות בשלות.
הבננות מעניקות רכות נפלאה לעוגיות ומאוד מעשירות את טעמן

עוגיות שוקולד צ'יפס ובננה

מצרכים

40 עוגיות בגודל בינוני

150 גרם חמאה רכה
2 בננות בשלות מאוד בגודל בינוני
125 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס ועוד כף גדושה)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה גודל
L
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח (280 גרם)
50 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה (1/2 כוס)
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
150 גרם שוקולד צ’יפס מריר

2 תבניות תנור שטוחות, 2 ניירות אפייה

עוגיות שוקולד צ'יפס ובננה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. בקערת מערבל לשים חמאה, סוכר חום, סוכר ובננות לערבל עם וו גיטרה במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבל במהירות בינונית למשך דקה
  3. לנפות לתוך קערה נפרדת קמח עם אבקת אפייה ,להוסיף קינמון ,מלח ושיבולת שועל לערבב ולהוסיף לתערובת במערבל לערבל במהירות איטית למשך כשלוש דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף שוקולד צ’יפס מריר ולערבב עם כף עץ או מרית
  4. לרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה ובעזרת כפית להניח תלוליות מבצק העוגיות עם מרווחים גדולים בניהם כדי שיהיה לעוגיות מקום להתפשט במהלך האפייה
  5. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ- 20 דקות (לעוגיות גדולות צריך 20 דקות. אם הכנתם עוגיות קטנות יש להפחית מזמן האפייה בהתאם) לאפות לקבלת צבע זהוב יפה לצנן על רשת ולאחסן בקופסה אטומה
  6. העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים. 
המרקם של העוגיות אינו פריך בגלל השימוש בבננה. הן עוגיות רכות ולא פריכות!
עוגיות שוקולד צ'יפס ובננה