עוגיות לימון ופרג

 עוגיות לימון ופרג

עוגיות חמאה עדינות ומלאות טעם. הפרג לא משפיע על הטעם אלא מעניק נקודות צבע ומרקם פריך
אני אוהבת להכין עוגיות. להרגיש את הבצק בידיים, לכדרר כדורים קטנים ולנעוץ את המזלג בעדינות, לסדר בתבנית שורות שורות ותוך כמה דקות מתפשט בבית ניחוח נפלא של עוגיות
עוגיות לימון ופרג

מצרכים

250 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (2/3 כוס)
1 ביצה גודל
L
קליפת לימון מגוררת דק משני לימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
2 כפות פרג שלם טרי (לא טחון!)

אבקת סוכר לפיזור על העוגיות

עוגיות לימון ופרגעוגיות לימון ופרג

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה
  2. לשים בקערת המיקסר חמאה וסוכר ואז יש לערבב עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה
  3. להוסיף לתערובת החמאה והסוכר, ביצה ,קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון. להמשיך לערבל במהירות נמוכה
  4. לנפות יחד קמח וקורנפלור להוסיף פרג ולערבב להעביר לקערת המיקסר ולערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נספג ומתקבלת תערובת אחידה (במהירות גבוהה כל הקמח יעוף מחוץ לקערה וזה לא מומלץ)
  5. ליצור כדורים קטנים (קוטר של כ- 2 ס"מ) להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולמעוך מעט עם מזלג. יש לשמור על רווח של 2 ס"מ בין העוגיות בתבנית
  6. לאפות בתנור שחומם מראש 20 עד 25 דקות לקבלת עוגיות בגוון חום בהיר
  7. לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי, חשוב מאוד לחכות בסבלנות שיתקררו כדי לפזר מעליהן אבקת סוכר. אם לא מחכים אבקת הסוכר תקבל לחות וזה נותן מרקם מעט דביק
  8. לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה. הן נשמרות היטב לפחות שבוע
עוגיות לימון ופרג

הערות והצעות

  • לא אוהבים פרג? אפשר להחליף בקוקוס או אגוזים או שקדים קצוצים או לוותר על התוספת
  • רוצים עוגיות פרווה? החליפו חמאה במרגרינה מכל סוג שהוא באותה הכמות
  • נתקעתם בלי קורנפלור? שימו פודינג וניל או קמח במקום הקורנפלור באותה הכמות
  • לא לשים אבקת אפייה בבצק. אלו עוגיות חמאה קלאסיות והן לא צריכות לתפוח או להיות רכות
עוגיות לימון ופרג