עוגיות שוקולד עשירות עם שלושה שוקולדים
עוגיות
שוקולד שיש בהן הכל. ממרח נוטלה, קקאו ושלושה סוגי שוקולדים. יצאו עוגיות שוקולד
מטורפות!
המדד שלי להצלחת המתכון בבית הוא תוך כמה זמן בני משפחתי מסיימים את
התוצרים
והפעם המתבגרים האהובים עלי חיסלו את צנצנת העוגיות בזמן שיא של יומיים!
מצרכים
כ- 40
עוגיות
100 גרם חמאה רכה
160 גרם ממרח
שוקולד (1/2 כוס) אני השתמשתי בנוטלה
100 גרם סוכר (1/2
כוס)
1 כפית תמצית
וניל
1 ביצה L
210 גרם קמח (1/2 1
כוסות)
32 גרם קקאו (4
כפות)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה
לשתייה
300 גרם שלושה
שוקולדים כלומר 100 גרם מכל סוג שוקולד (חלב, מריר ולבן)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
ומכינים 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה
- מקציפים חמאה עם סוכר ותמצית
וניל לתערובת אוורירית ואחידה ולאחר מכן מוסיפים ביצה, מלח וממרח שוקולד
ומקציפים לתערובת חלקה
- בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, קקאו
ואבקת סודה לשתייה. מעבירים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת
אחידה
- קוצצים את השוקולדים אלא אם יש
לכם מטבעות קטנים ואז אין צורך לקצוץ. מוסיפים מחצית מכמות השוקולדים לבצק
ומערבבים עם כף עץ בעדינות
- יוצרים כדורים במשקל 20
גרם, משטחים מעט ומניחים מעל תערובת של שלושת השוקולדים. אני מהדקת אותם מעט
לבצק כדי שלא יברחו באפייה לצדדים
- אופים את העוגיות 10-12 דקות. שימו
לב לא לחטוא באפיית יתר על מנת שהעוגיות לא יהיו יבשות זה מאוד חשוב כי אחרי
שמוציאים את העוגיות מהתנור הן עדיין ממשיכות את האפייה
- מצננים היטב ומאחסנים בקופסה
הערות והצעות
- לעוגיות פרווה השתמשו במרגרינה,
ממרח שוקולד פרווה. יש שוקולד צ'יפס לבן ומריר פרווה וכמובן יש לוותר על
שוקולד חלב כי הוא חלבי
- אין בעיה לעבוד עם מטרפה או
מיקסר ידני אם אין לכם מיקסר גדול. את שלב הוספת הקמח תעשו עם כף עץ ולא
בערבוב עם המיקסר
- להקפיד על מדידת חומרי גלם לפי
משקל או כוס מידה בינלאומית המכילה 240 מ"ל