עוגת שוקולד בחושה ופשוטה

 עוגת שוקולד בחושה ופשוטה

עוגת שוקולד מהעוגות הבחושות שמערבבים ושולחים לתנור. ממליצה לשמור את המתכון במועדפים! עוגת שוקולד בחושה מעולה לילדים וימי הולדת. עוגה שמחברת אותנו לבית, לזיכרונות ילדות מהגן ומבית הספר, ימי הולדת ומפגשים משפחתיים לדברים שהיו ואינם מתיקות עם הרבה אהבה ליקרים לנו.

עוגת שוקולד בחושה ופשוטה

מצרכים

לתבנית בקוטר 26 ס"מ

250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם 10% שומן)
4 ביצים גודל
L
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
1 שקיק אבקת אפיה (10 גרם)
40 גרם אבקת קקאו (4 כפות גדושות)
300 גרם קמח ( 2 כוסות ועוד כף)
300 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

ציפוי

אבקת סוכר
או ציפוי שוקולד - מחממים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר קצוץ יחד עם 1/4 כוס חלב ו- 50 גרם חמאה בקערת זכוכית כמובן, בערך דקה על חום בינוני (משתנה ממכשיר למכשיר שימו לב!) מערבבים היטב עם מטרפה ומצפים את העוגה

עוגת שוקולד בחושה ופשוטה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב תבנית
  2. בעזרת גיטרה (במיקסר) או מטרפה (ערבוב ידני) לערבב יחד שמנת מתוקה, יוגורט, ביצים, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה
  3. לנפות יחד קמח, אבקת אפיה וקקאו להוסיף לתערובת הנוזלית ולערבב קבלת תערובת אחידה. לקפל פנימה מחצית מכמות השוקולד צ'יפס. להעביר לתבנית המשומנת ,לפזר מעל את שארית השוקולד צ'יפס ולאפות כ- 45 דקות
  4. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומצפים באבקת סוכר או ציפוי שוקולד לאחר שהעוגה התקררה
עוגת שוקולד בחושה ופשוטה

הערות והצעות

  • אפשר לאפות את העוגה בתבניות אישיות של מאפינס זה יוצא נהדראפשר להוסיף  עוד חצי כוס סוכר אם אתם אוהבים עוגות מתוקות יותר
  • לעוגה פרווה שמנת מתוקה חלבית להחליף בשמנת צמחית באותה הכמות המתאימה לבישול ואפייהיוגורט או שמנת חמוצה להחליף ב- 250 מ"ל שמנת צמחית או במעדן סויה וניל או בכוס ורבע מיץ תפוזים או חלב קוקוס.
  • אם אתם אוהבים את העוגות שלכם יותר לחות אפשר מיד אחרי האפייה להשקות את העוגה בחצי כוס מים רותחים שערבבנו לתוכם כפית אבקת נס קפה או שוקולית. אני גם מחוררת מעט את העוגה בעזרת קיסם עץ כדי שהנוזלים יחלחלו פנימה יותר טוב.

 

עוגת שוקולד בחושה ופשוטה