לביבות ברוקולי וגבינות

לביבות ברוקולי וגבינות

בשבילי הכי חשוב שהלביבות אפויות בתנור עם מעט שמן וממש טעימות.
אם אתם אוהבים כרובית אפשר במקום ברוקולי להכין את הלביבות עם כרובית
לביבות ברוקולי וגבינות

מצרכים

25 לביבות קטנות

800 גרם ברוקולי קפוא (או טרי)
3 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה
4 כפות קמח
1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 ביצים גודל
L
4 כפות טחינה גולמית
100 גרם גבינה בולגרית 5% מגוררת
60 מ"ל שמן רגיל או שמן זית (1/4 כוס)
1-2 כפות שומשום שחור או רגיל

לביבות ברוקולי וגבינות

לביבות ברוקולי וגבינות

אופן הכנה

  • יש להכין שתי תבניות תנור שטוחות מרופדות בניר אפיה ולחמם תנור ל- 200 מעלות
  • מוציאים את הברוקולי הקפוא מהשקית לתוך קערת זכוכית גדולה, מעבירים למיקרוגל ומפשירים על חום בעצמה בינונית כחמש דקות עד להפשרה מלאה.
  • סוחטים בעזרת הידיים את פרחי הברוקולי מעל הכיור או קערה ריקה על מנת להרחיק את הנוזלים המיותרים. ברוקולי טרי יש לחתוך לפרחים עם גבעול קצר ולא ארוך להכניס לסיר עם מים רותחים ולבשל כחמש דקות לריכוך חלקי. לשטוף היטב במים קרים ולסחוט.
  • חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות קטנטנות ומערבבים אום יחד עם שיבולת שועל, קמח, מלח, פלפל שחור, ביצים, טחינה וגבינה בולגרית לערבב היטב
  • מברישים את נייר האפייה במעט שמן ולאחר מכן יוצרים לביבות שטוחות ומניחים אותן על הנייר. יש להבריש אותן במעט שמן ואז לפזר מעל שומשום שחור
  • אופים את הלביבות כ- 15 דקות ולאחר 15 דקות הופכים אותן בעדינות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות לקבלת צבע זהוב יפה
  • אני מגישה אותן עם יוגורט סמיך או שמנת חמוצה

הערות והצעות

  1. אלרגיים לטחינה? אפשר להחליף בשמן או חמאה מומסת באותה הכמות או עוד ביצה
  2. אין לכם שיבולת שועל? שימו קמח מאיזה סוג שיש לכם בבית באותה הכמות.
  3. אם ממש בא לכם לטגן, אפשר אבל לא בשמן עמוק.
  4. גבינה בולגרית מוסיפה טעם ומליחות. ניתן להחליף אותה בגבינה צהובה אבל זה כבר יעניק מרק וטעם אחר ללביבות.
  5. אפשר להקפיא את הלביבות

לביבות ברוקולי וגבינות