פאי גבינה ופרג

 פאי גבינה ופרג

רציתי לשחק עם הניגודים בין צבעה הכהה של מלית הפרג לבין מלית הגבינה הבהירה. במקום למרוח את מלית הפרג עשיתי ממנה כדורים והטבעתי אותם בתוך מלית הגבינה ותראו כמה יפה שזה יצא! 

פאי גבינה ופרג

מצרכים 

תבנית פאי עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס”מ

בצק פריך

300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה גודל
L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל, 1 כפית גרידת לימון
1 חלמון להברשה על הבצק

מלית פרג

100 גרם פרג טחון טרי
120 מ”ל חלב (1/2 כוס)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 כפות דבש
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצתי וניל
25 גרם חמאה
3 כפות פירורי לחם לא מתובלים

מלית גבינה

350 גרם גבינה לאפייה (כנען או טוברוג או טוב טעם)
2 ביצים גודל
L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפות קורנפלור
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

בצק פריך 

בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה, שמים חמאה חתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח, סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק) מוסיפים ביצה, תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל כשתי דקות ולאחר מכן מוסיפים את הקמח  ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל. מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות. לקמח מעט את תבנית הפאי, לפזר קמח על משטח עבודה ולרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי של כחצי ס"מ. לפזר מעל הבצק מעט קמח ולגלגל אותו על המערוך ואז להעביר לתבנית. להדק את הבצק לדפנות הפאי. את שאריות הבצק לעטוף בניילון נצמד ולשים במקפיא

פאי גבינה ופרג

מלית פרג

ממליצה להכין יום קודם כדי שנוכל לעשות כדורי פרג יפים ויציבים.
בסיר קטן לשים סוכר וחלב, להביא לרתיחה
. להוסיף את הפרג ולערבב עם כף עץ, להחליש את עצמת האש ולהמשיך לבשל כחמש דקות. לכבות את האש ולהוסיף חמאה, דבש, גרירת לימון, תמצית וניל ופירורי לחם. לערבב היטב ולהעביר לקופסה אטומה. לשמור במקרר לפחות שעה עד לשימוש.

פאי גבינה ופרג

מלית גבינה

לשים בקערה את הגבינה ושאר המצרכים לערבב היטב עם מטרפה ולהעביר לתבנית המרופדת בבצק. להוציא את מלית הפרג מהמקרר וליצור ממנה כדורים בגדלים שונים ,לסדר את הכדורים מעל מלית הגבינה להוציא את הבצק הפריך שהקפאנו ולגרר אותו מעל מלית הפרג גבינה. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ 50 דקות. לצנן היטב ולהעביר לצלחת הגשה. הפאי יישמר בקירור עד שבוע

פאי גבינה ופרג