עוגת טורט תפוזים גבוהה

עוגת טורט תפוזים גבוהה

טורט תפוזים, לפעמים אני מחליפה את התפוזים בקלמנטינות ממליצה לכם לנסות. יוצא טורט פרווה גבוה, אוורירי וריחני. זו עוגה של חורף נפלאה ורכה שאני מכינה כמעט כל שבוע.
אם רוצים שהעוגה תצא גבוהה חשוב להקפיד על תבנית מתאימה. 

עוגת טורט תפוזים גבוהה

עוגת טורט תפוזים גבוהה

מצרכים 

תבנית סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

6  ביצים מופרדות גודל L
300
 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
 2
שקיות סוכר וניל
 200
מ"ל מיץ קלמנטינות טרי או מיץ תפוזים או מעורבב גם וגם (3/4 כוס ועוד 2 כפות)
 120
מ"ל שמן (1/2 כוס)
280
 גרם קמח (2 כוסות)
70
 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
 1
שקית אבקת אפיה
2
 כפות אבקת סוכר - לזריה על העוגה לאחר האפייה והצינון

עוגת טורט תפוזים גבוהה

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את התבנית על ידי שימון וקימוח
  • מערבבים מיץ קלמנטינות, שמן וחלמונים בעזרת מטרפה
  • מקציפים חלבונים, ברגע שנוצר קצף מוסיפים בהדרגה סוכר יחד עם סוכר הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת לקצף יציב וגמיש
  • מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה
  • מוזגים לתוך תערובת החלבונים המוקצפים את תערובת הנוזלים (מיץ, שמן וחלמונים) ומקפלים בעדינות לאחר מכן נקפל פנימה את תערובת הקמח והקורנפלור בהדרגה ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף
  • שופכים לתבנית ואופים כ-50 דקות. במידה והחלק העליון של העוגה משחים במהירות חשוב לכסות את העוגה בנייר אפייה או נייר כסף בעדינות
  • כאשר העוגה מוכנה, יש לעבור עם סכין לא משונן סביב הדפנות על מנת לשחרר את העוגה מהתבנית ואז צריך ולתת לעוגה להתקרר לפחות 20 דקות לפני שהופכים ומניחים על צלחת הגשה
  • כשהעוגה קרה לגמרי, לזרות מעל את אבקת הסוכר בעזרת מסננת

הערות והצעות

  1. במקום קורנפלור אפשר להשתמש באינסטנט פודינג וניל (חבילה של 80 גרם) או להחליף את הקורנפלור בחצי כוס קוקוס. 
  2. קליפת תפוז מגוררת דק מוסיפה טעם תפוזי נהדר. 
  3. אם אין מיץ תפוזים או קלמנטינות טרי אני משתמשת במיץ סחוט טרי שמוכרים בסופר במקררים.
עוגת טורט תפוזים גבוהה