חיתוכיות ריבה ופירורים עוגיות של בית
חיתוכיות ריבה ופירורים קלות להכנה
מבצק פריך עם חמאה ובמלית ריבה איכותית.
ריבה איכותית וטובה משדרגת מאוד את
החיתוכיות.
אפשר להוסיף לפירורי הבצק
אגוזים או שקדים קצוצים ומעט קינמון למי שאוהב.
מצרכים
500 גרם קמח ( 1/2 3 כוסות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לפרווה מרגרינה)
1 כף קליפת תפוז או קליפת לימון
מגוררת דק
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 חלמונים
4 כפות שמנת חמוצה או מיץ תפוזים
מלית
350 גרם קונפיטורה איכותית בטעם
שאוהבים או ריבה פשוטה וחלקה, מה שמתאים לכם
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לשים את כל חומרי הבצק בקערת
המערבל מלבד השמנת החמוצה. לערבל עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים. להוריד
מתערובת הפירורים שהכנו כמות של 2 ספלים גדושים (450 גרם) ולשים בעקרה בצד.
- להוסיף לתערובת הפירורים שנותרה בקערת המערבל 4 כפות שמנת חמוצה ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד. להניח נייר אפייה על גבי משטח עבודה ולפזר מעליו מעט קמח. יש לשים על הנייר את הבצק ולרדד אותו לגודל של תבנית התנור (ללא שוליים) אם יש צורך מקמחים מעט כדי שהבצק לא יידבק למערוך.
- להעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית ולסדר את הדפנות בהתאם לא צריך דפנות גבוהות. בעזרת מזלג לחורר מעט את הבצק (על מנת שלא ייווצרו גבעות בזמן האפייה) ולמרוח מעליו את הקונפיטורה בצורה אחידה.
- לפזר
את הפירורים ששמרנו בצד מעל הקונפיטורה ולהכניס לאפייה בתנור לזמן של 40 דקות
בערך עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה
- לצנן היטב. להוציא את המאפה מן התבנית בעזרת נייר האפייה ובעדינות כדי שלא יישבר ובעזרת סכין לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים.
- לאחסן בקופסה אטומה ולהפריד בין השכבות בעזרת נייר אפייה
הערות והצעות
חשוב לשים לב שהקונפיטורה לא תהייה נוזלית מידי. אפשר לפזר מעל הריבה פירורי חלבה כ- 150 גרם, זה מאוד טעים. מניסיון :) תבחרו ריבה בטעם שאתם אוהבים. ריבה לא טעימה תמשיך להיות לא טעימה גם בעוגיות שאתם מכינים!
שימו לב - שמן לא מחליף חמאה וכן יש כאן חמאה בשפע. כך אני מכינה וזה טעים!