מאפינס תפוזים ושוקולד מהיר הכנה
מאפינס הוא פתרון מעולה
לאורחים בהפתעה או כאשר מתחשק מאפה מתוק במאמץ מינימלי.
אני אוהבת להשתמש במיץ טרי ובסוג
השוקולד אני מגוונת לפי קהל היעד.
הילדים שלי מאוד אוהבים לזלול מאפינס בשלל טעמים.
לקהל
בוגר יותר אני משתמשת בשוקולד מריר איכותי זה לגמרי משדרג את המאפינס
מצרכים
12 מאפינס גדולים או 2 תבניות אנגלישקייק
280 גרם קמח (2
כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
180 מ"ל מיץ תפוזים (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד
צ'יפס מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
ומרפדים תבנית שקעים במנג'טים. אם זו תבנית סיליקון מספיק לשמן אותה
- בקערה גדולה לנפות יחד קמח
ואבקת אפייה ולאחר מכן מוסיפים לקערה מלח, סוכר, סוכר וניל. מערבבים ויוצרים
גומה. בקערה קטנה מערבבים שמן ,ביצים ומיץ תפוזים עם מטרפה. מוזגים לגומה
שיצרנו. מערבבים עם כף רק עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים שוקולד קצוץ ולחלק
לתבנית שקעים (ניתן לפזר מעל עוד שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס)
- לאפות כ- 20 עד 25 דקות
- אין לכם מיץ תפוזים? גם מיץ תפוחים או חלב קוקוס יתאימו במתכון.
- ניתן להוסיף לתערובת כחצי כוס אגוזים קצוצים ולעטר מעל את האגוזים שלמים.
- אם אתם ממש אוהבים שוקולד אפשר להכין גאנאש שוקולד (להרתיח 125 מ"ל שמנת מתוקה ולמזוג על 125 גרם שוקולד מריר קצוץ. להמתין דקה ולערבב עם מטרפה לקבלת ציפוי שוקולד אחיד) ולצפות את המאפינס בגאנש