טירמיסו
טירמיסו זה קינוח די פופולרי והאמת ממש טעים. בגלל שאני לא מכינה קינוחים עם ביצים שלא עברו בישול אצלנו בבית קוראים לו טירמיסו מזויף. הטירמיסו הקלאסי מכיל ביצים מוקצפות שמקנות לו טעם עשיר ואוורירי. לא פחות חשוב זה השימוש בגבינת מסקרפונה ועליה אני לא מוותרת! לפעמים אני מכינה את הטירמיסו בכוסות ולפעמים בתבנית פיירקס הכל תלוי במצב הרוח
מצרכים
לתבנית פיירקס מלבנית 15 ס"מ על
20 ס"מ או 6-8 כוסות אישיות המכילות 200 מ"ל
בסיס ושכבת אמצע
240 מ"ל מים רותחים (1 כוס)
2 כפות נס קפה או קפה מגורען לפי טעמכם
3 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
חבילה וחצי של בישקוטים
קרם גבינה
250 גרם גבינת מסקרפונה (רצוי להוציא
מהמקרר כ- 15 דקות לפני ההכנה)
150 גרם יוגורט טבעי 3%
120 מל" חלב 3% (1/2 כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה
רגילה או 4 כפות שטוחות)
לעיטור - אבקת קקאו או שוקולד מריר
מגורר דק
אופן הכנה
- מכינים קפה ונותנים לו להתקרר,
לזירוז התהליך ניתן להכניס למקרר. מוסיפים את הליקר ומערבבים
- בקערה גדולה מערבבים גבינת
מסקרפונה, יוגורט וסוכר. אני מערבבת עם מזלג כי המסקרפונה מאוד מוצקה.
- מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב
ואינסטנט פודינג וניל לקבלת קצפת רכה ולא מאוד חזקה. מקפלים את הקצפת לתערובת
הגבינה לקבלת קרם אחיד
- מרכיבים את הטירמיסו, טובלים
בישקוטי בקפה שהכנו ומסדרים בכוסות או בתבנית. כשאני מכינה בכוסות את הקרם
אני מזלפת ובתבנית יש למרוח מחצית מקרם הגבינה.
- מעל הקרם מסדרים שכבה שנייה של
בישקוטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים את תערובת הקרם שנותר. מכסים בניילון
נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל- 6 שעות.
- לפני ההגשה מפזרים דרך מסננת
אבקת קקאו או שוקולד מגורר על הקרם. תהנו!
הערות והצעות
- גבינת מסקרפונה הכרחית
לטירמיסו. אפשר לקנות אותה לפי משקל במעדניית הגבינות או ארוזה במקרר הגבינות
בסופר.
- אל תוותרו על היוגורט, הוא נותן
טעם עשיר ומרקם יותר קליל לקרם הגבינה
- עדיף לאכול את הטירמיסו תוך
שלושה ימים כי אז הקרם במיטבו וכך גם הבישקוטים
- לא מומלץ להקפיא את הטירמיסו