עוגת בראוניז תות גבינה

 עוגת בראוניז תות גבינה

אני אוהבת עוגות בראוניז הן עשירות ,רכות ושוקולדיות. גם עוגות גבינה אהובות עלי במיוחד ובואו לא נשכח תותים:) אם כך למה לא לשלב כמה אהבות יחד בעוגה?!
התותים מתחברים נפלא עם שוקולד וגבינה ולכן נוספו גם הם לחגיגה

עוגת בראוניז תות גבינה

מצרכים 

תבנית בקוטר 26 ס"מ

בסיס בראוניז

4 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם סוכר (1 כוס)
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
140 גרם קמח (1 כוס)
2 כפות קקאו
1/4 כפית אבקת אפייה

מלית גבינה

225 גרם גבינת שמנת 25% שומן (1 גביע)
250 גרם גבינה לבנה
2 ביצים גודל
L בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

מלית תות שדה

300 גרם תות שדה נקי מעוקצים ושטוף היטב (בערך 2 כוסות) אפשר קפוא ואפשר פירות יער
100 גרם סוכר
60 מ"ל מים (1/4 כוס)
1/2 1 כפות קורנפלור
2 כפות מיץ לימון טרי

עוגת בראוניז תות גבינה

אופן הכנה

מלית תות שדה

אפשר להכין אותה יום קודם על מנת שתתמצק ותהיה קרה מהמקרר.
אם התותים גדולים מידי חותכים אותם לחצאים ושמים במחבת רחבה.
מוסיפים סוכר ומרתיחים על אש בינונית כחמש דקות. רצוי לבחוש על מנת שהסוכר לא ייהפך לקרמל.
מערבבים יחד מים , מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים תוך כדי בחישה עם כף עץ לתערובת התות במחבת 
בוחשים ללא הפסקה כחמש עד עשר דקות לקבלת תערובת סמיכה.
מעבירים לכלי עם מכסה ושומרים במקרר עד השימוש
.

בסיס בראוניז 

לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב את תבנית האפייה כולל דפנות. רצוי לרפד מבחוץ את התבנית בנייר כסף כדי למנוע נזילות בזמן האפייה.
להמיס יחד שוקולד מריר קצוץ וחמאה במיקרוגל או בבן מארי. לערבב לקבלת תערובת חלקה.
להקציף יחד ביצים ,סוכר ותמצית וניל כחמש דקות. להוסיף תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המומס בזילוף עדין.
לנפות יחד קמח, קקאו ואבקת אפייה לקפל לתערובת השוקולד עם מטרפה
.
להוציא כוס מתערובת הבראוניז ולשמור בצד. את שאר התערובת לצקת לתבנית ולאפות 15 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן כחמש דקות. למרוח מעל הבסיס מחצית ממלית תות שדה. למרוח באופן שווה בעדינות.

עוגת בראוניז תות גבינה

מלית גבינה

לערבב יחד את כל חומרי המלית עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים לצקת מעל הבסיס
בעזרת כף. לסדר מעל מלית הגבינה את מלית תות שדה באיזה סדר שאתם רוצים.
אותו דבר עם מלית הבראוניז ששמרנו בצד. בעזרת כף לצקת על מלית הגבינה ליד מלית התות שסידרנו. אפשר לעבור עם סכין חד או קיסם כדי ליצור צורות או לערבב בין המליות.
להכניס לתנור להמשך אפייה 40 דקות ב- 160 מעלות.
המלית צריכה מעט לרטוט כאשר מוציאים את התבנית מהתנור ולא להיות יציבה מאוד. 
לצנן היטב ולהעביר למקרר למשך 12 שעות לפחות לפני שמעבירים לצלחת הגשה ואוכלים בהנאה

עוגת בראוניז תות גבינה