עוגת שוקולד בננה

עוגת שוקולד בננה

עוגת שוקולד בננה

שילוב מנצח של טעמים ומרקמים. עוגה ממש קלה להכנה ופתרון מעולה לבננות שאף אחד לא רוצה לאכול ומי יכול לסרב לפרוסת עוגת שוקולד בננה רכה וטעימה.  אני מאוד אוהבת לאפות עם בננות טעם הבננה מאוד אהוב על הילדים ועם שוקולד זה הכי טעים

מצרכים

שתי תבניות אנגלישקייק או תבנית בקוטר 24 ס"מ

140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
120 גרם קמח מלא (1 כוס)
1 שקיק אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
40 גרם קקאו (5 כפות)
200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
3 ביצים גודל
L
1/2 כוס מים או חלב
3 בננות בשלות מאוד בגודל בינוני
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס

עוגת שוקולד בננה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפייה או לשמן היטב
  2. לנפות קמח רגיל, קמח מלא, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קקאו וקינמון לתוך קערה בינונית. לערבב פנימה את השוקולד הקצוץ.
  3. בקערה גדולה לשים בננות קלופות ולמעוך אותן בעזרת מועך פירה או מזלג. להוסיף פנימה סוכר ושמן ולערבב עם כף או מטרפה להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה ולערבב אחרי כל ביצה, להוסיף מחצית מכמות הקמח ואת המים ולערבב. להוסיף את שאר הקמח ולערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  4. לחלק את התערובת באופן שווה בין התבניות.
    לאפות כ- 40 דקות. לצנן היטב.
  5. העוגה תישמר יומיים מחוץ למקרר ושבוע במקרר. אפשר להקפיא את העוגה.
  6. אפשרויות : ניתן לצפות את העוגה בציפוי שוקולד. ניתן לשים על העוגות לפני אפייה עיגולי בננה לקישוט. אפשר לאפות בגביעי מאפינס במקום בתבניות אנגלישקייק
עוגת שוקולד בננה