עוגיות שקדים סהרונים מתוקים
עוגיות חמאה פריכות ועדינות עם שקדים טחונים. אם אתם אוהבים טעם יותר דומיננטי של שקדים אני ממליצה לכם להוסיף מעט תמצית שקדים. תמצית שקדים איכותית קונים בחנויות תבלינים. את אבקת הסוכר רצוי לפזר על העוגיות רק שהן קרות. העוגיות נשמרות לפחות שבוע בקופסה אטומה
מצרכים
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
60 מ”ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה גודל L
150 גרם שקדים טחונים (אני השתמשתי בשקדים ללא קליפה. אפשר גם עם הקליפה)
2 תבניות תנור שטוחות
2 ניירות אפייה
50 גרם אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
קופסה אטומה לאחסון העוגיות
הוראות הכנה
- לנפות קמח לקערת מיקסר. להוסיף
את שאר החומרים ובעזרת וו גיטרה לערבב במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק אחיד
(אפשר להכין את הבצק לעוגיות גם במעבד מזון וכמובן גם בלישה ידנית) לעטוף את
הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר למשך שעה
- לאחר שעה לחמם תנור ל- 170
מעלות ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה
- לקחת חתיכת בצק (בערך כפית
קטנה) לגלגל לנקניק באורך כ- 5 ס”מ וליצור צורת סהרון ,להעביר לתבנית ולהשאיר
רווח בין העוגיות שיהיה להן מקום להתפשט באפייה
- לאפות את העוגיות כ- 15 עד 20
דקות לצבע זהוב בהיר
- לצנן היטב ולפזר מעל אבקת סוכר
ולשמור בקופסה אטומה