קיש ירקות וגבינות

 קיש ירקות וגבינות

בארוחות חג ומפגשים משפחתיים עם ארוחות חלביות אני אוהבת להכין קיש. הוא תמיד נראה חגיגי וצבעוני. הפעם הכנתי קיש במלית ירקות קלויים וגבינות. אני אופה את הירקות בתנור עם מעט שמן זית ותבלינים שנותנים הרבה טעם. לאחר שהירקות מתקררים אני מערבבת לתוכם בעדינות גבינות ושופכת מעל רוטב רויאל והכל נאפה על בסיס בצק פריך מלוח אותו ממש קל להכין

קיש ירקות וגבינות


מצרכים 

תבנית פאי עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס”מ או 4 תבניות פאי אישיות בקוטר 11 ס”מ

בצק פריך

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גודל
L
1/2 כפית מלח
קורט אבקת אפייה
1-2 כפות מים קרים

מלית ירקות

1 חציל בגודל בינוני
1 בטטה קטנה
2 קישואי זוקיני או רגילים בגודל בינוני
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, תערובת תבלינים איטלקית או אורגנו
120 גרם גבינה בולגרית מגורדת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

רוטב רויאל

200 מ”ל שמנת מתוקה 32%
2 ביצים גודל
L
1 כפית קמח
1/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

בצק פריך 

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד.
אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דקות. בזמן הזה מכינים את המלית
.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לא עבה מדי כדי שיהיה מקום למלית אם מכינים בתבניות פאי אישיות בעזרת מיקד או כוס בקוטר שגדול ב-2 ס”מ מקוטר העיגול בתבנית קורצים עיגולים ומרפדים את התבניות .
מי שמכין בתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ פשוט לרדד את הבצק לעיגול בקוטר 26-28 ס”מ ולרפד את התבנית ,לא לשכוח להדק את הבצק היטב לדפנות התבנית.  
דוקרים עם מזלג את התחתית . אפשר לשמור במקרר עד לשלב המילוי או להקפיא

מלית ירקות

לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 190 מעלות.  
לשטוף היטב חציל ולחתוך לקוביות בגודל 1  ס”מ על 1.5 ס”מ להעביר לתבנית
. לקלוף בטטה, לחתוך לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ על 1 ס”מ ולהעביר לתבנית.  
לשטוף היטב קישוא רגיל או זוקיני ולחתוך  לקוביות בעובי של 1.5 ס”מ על 1.5 ס”מ ולהעביר לתבנית.
להוסיף לירקות 2 כפות שמן זית, מלח ,פלפל ותבלינים. לערבב ולהכניס לתנור למשך 20-30 דקות להזהבה קלה ,אפשר לעבוד על תכנית טורבו רק לשים לב שהירקות לא יקבלו גוון חום כהה
.
לצנן את הירקות (אפשר להכין את הירקות  יום קודם) ולהעביר לקערה.
להוסיף לירקות גבינה בולגרית וגבינה צהובה מגוררת. לערבב בעדינות עם מזלג ולהעביר לתבנית הפאי.
לא לדחוס את המלית אלא להניח אותה בעדינות על הקלתית אם דוחסים את המלית רוטב הרויאל לא ימלא יפה את התבנית.

קיש ירקות וגבינותקיש ירקות וגבינות

רוטב רויאל

לערבב את כל חומרי הרוטב עם מטרפה ולשפוך בעדינות בזרם דק לתבנית. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ולאפות כ- 45 דקות להזהבה.
אני ממליצה להניח את  תבנית הפאי על תבנית תנור כדי למנוע תקלה של נזילות בזמן האפייה.
הקיש נשמר עד שלושה ימים במקרר וניתן להקפיא אותו

קיש ירקות וגבינות