לחמניות חלב ופרמזן

 לחמניות חלב ופרמזן

לחמניות רכות ואווריריות עם קמח מלא. החלב תורם לרכות של לחמניות וגבינת הפרמזן מעניקה טעם נפלא. המתכון בהשראתה של קרן אגם מהבלוג נשואה למאפייה.

לחמניות חלב ופרמזן

מצרכים

ל- 12 לחמניות בתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ

250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
250 גרם קמח מלא (2 כוסות)
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
2 ביצים גודל
L
240 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

ציפוי

1 ביצה טרופה
2 כפות פרג שלם (לא טחון)
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

לחמניות חלב ופרמזן


לחמניות חלב ופרמזן

אופן הכנה

  • לנפות קמחים לקערת מיקסר, להוסיף שמרים, סוכר ולערבב עם וו לישה במהירות נמוכה
    תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה להוסיף גבינת פרמזן, חלב  (אני ממליצה להוסיף 2/3 מכמות החלב ולהוסיף את הכמות שנשארה לפי הצורך) וביצים. לאחר שתי דקות להוסיף שמן ומלח ולהמשיך לערבב במהירות בינונית  כעשר דקות לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף מעט קמח. להוציא את הבצק מקערת המיקסר וללוש מעט על משטח עבודה מקומח לקבלת בצק עם מרקם חלק ואחיד. להעביר לקערה משומנת ולכסות בניילון. זמן התפחה כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח
  • לאחר שעה וחצי לחלק את הבצק ל- 12 חלקים שווים בגודלם. ליצור כדורים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מספריים או סכין חד ליצור חתכים בלחמנייה בצורת איקס. לכסות את הלחמניות במגבת ולתת התפחה של חצי שעה
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות כ- 10 דקות לפני שהלחמניות צריכות להיכנס לתנור למרוח את הלחמניות בביצה טרופה ולפזר מעל פרג וגבינת פרמזן מגוררת דק. לאפות כחצי שעה לקבלת לחמניות זהובות וריחניות
  • הריח משגע וכדאי להתאפק שהלחמניות לא יהיו רותחות כשאוכלים אותן

 לחמניות חלב ופרמזן