לזניה בטטה וגבינות מוקרמת

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת 

לזניה בטטה עשירה עם שלושה סוגי גבינות ורוטב בשמל. ללזניה יש מרקם משגע. הגבינות בשכבה העליונה יוצאות פריכות לעומת הרכות של הבטטה והגבינות בפנים זה כל כך טעים!  בדרך כלל אני מכינה לזניה עם רוטב בשמל. זה הרוטב הכי טוב ללזניה טעימה. הבשמל נותן ללזניה עומק של טעמים ורכות נהדרת.

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת

מצרכים

לתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 25 ס"מ

500 גרם עלי לזניה יבשים
6 בטטות בגודל בינוני
3-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
תערובת תבלינים איטלקית יבשה
150 גרם גבינת רוקפור
150 גרם  גבינת פטה או גבינה בולגרית קשה
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
125 מ"ל חלב 3% (1/2 כוס)
125 מ"ל שמנת לבישול 15% (1/2 כוס)
מעט חמאה לשימון התבנית

רוטב בשמל

480 מ”ל חלב (2 כוסות)
60 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת

אופן הכנה

לחמם תנור ל- 180 מעלות. לשמן תבנית מלבנית בחמאה.

בטטות

מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה,
מורחים כף שמן זית על כל תבנית, מפזרים מעט מלח ופלפל
. קולפים ושוטפים את הבטטות, חותכים לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ ומניחים את עיגולי הבטטה על התבניות בצפיפות.
מורחים את הבטטות במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח, פלפל ותערובת תבלינים איטלקית.
מכניסים לתנור, אני מפעילה את הטורבו ואופים כ- 20 דקות עד לריכוך הבטטות.
נא לשים לב לא להשחים את הבטטות

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת

רוטב בשמל 

לחמם את החלב בסיר או במיקרוגל ולהוסיף לו מלח ופלפל שחור
בסיר לשים 60 גרם חמאה ולחמם על אש בינונית ברגע שהחמאה נמסה להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב במהירות עם כף עץ להשחמת הקמח.
הקמח מקבל גוון חום בהיר ויש לו ריח אגוזי, לבחוש כדקה ולהוסיף בזרם דק את החלב תוך כדי בחישה נמרצת. לאחר שהוספנו את כל כמות החלב יש להחליף את כף העץ במטרפה על מנת להימנע מגושים ברוטב.
 
להמשיך לערבב כל הזמן עם מטרפה לקבלת נוזל סמיך כמו דייסה הבישול לוקח כ- 5 דקות על אש בינונית ולא גבוהה. להסיר מהאש ולהמשיך לבחוש מידי פעם עם מטרפה על מנת שלא ייווצר קרום לרוטב הבשמל.

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת

הרכבת הלזניה

לחמם תנור ל- 190 מעלות ולמרוח את התבנית בחמאה.
להניח 3 עד 4  עלי לזניה בתבנית, למרוח עליהם רוטב בשמל. לסדר מעל פרוסות בטטה ולפזר שליש מכמות גבינת המוצרלה, חצי מכמות הרוקפור וחצי מכמות הפטה.
לסדר 3 עד 4 עלי לזניה ושוב למרוח עליהם רוטב בשמל ושוב לסדר מעל פרוסות בטטה ולפזר שליש מכמות גבינת המוצרלה, חצי מכמות הרוקפור וחצי מכמות הפטה
.
להניח מעל 3 עד 4 עלי לזניה ולמרוח עליהם רוטב בשמל
לערבב יחד בקערה חצי מיכל שמנת לבישול, מה שנשאר מרוטב הבשמל וחצי כוס חלב, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. למזוג מעל ולפזר את פתיתי המוצרלה .
לכסות את התבנית בנייר אפייה ולהכניס לתנור למשך חצי שעה
. לאחר חצי שעה להסיר את נייר האפייה ולאפות עוד כשערים דקות להשחמת הגבינות. להגיש חם וטרי.

לזניה בטטה וגבינות מוקרמת