מאפינס לוטוס עם שוקולד צ'יפס טבעוני
כיף להכין מאפינס לוטוס עם שוקולד צ'יפס. תוך פחות מחצי שעה יש מאפה מתוק
וטעים להתפנק והבית מתמלא בריח משגע של מאפינס טרי וחמים.
סיון שלי טבעונית כבר
תקופה ארוכה וחשוב לי להכין לה מאפה מתוק כשאנחנו נפגשים.
בחרתי להשתמש במצרכים
שיש לי בבית כדי ליצור מאפינס ללא ביצים וזה לא תמיד קל כי אפייה טבעונית זה לא
תחום ההתמחות שלי ועם הזמן אני לומדת אני הנושא.
מצרכים
12
יחידות מאפינס אישיות
210
גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית
אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם
סוכר לבן (1/4 כוס)
60 מ"ל
שמן (1/4 כוס)
113 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (1/2 כוס)
1 כפית
תמצית וניל
200 גרם
ממרח לוטוס
180 מ"ל
חלב סויה ללא תוספת סוכר (3/4 כוס)
100 גרם
שוקולד צ'יפס מריר
12
מנג'טים המתאימים לתבנית שקעים או 12
גביעים המתאימים לאפייה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות וסדר
מנג'טים בתבנית
- לנפות קמח עם אבקת אפייה ואבקת
סודה לשתייה לקערה, להוסיף סוכר, לערבב וליצור גומה
- למזוג לתוך הגומה שמן, תמצית
וניל וחלב סויה. להוסיף רסק תפוחים, ממרח לוטוס ולערבב רק עד שהתערובת מתאחדת
- להוסיף מחצית מכמות השוקולד
צי'פס לתת ערבוב קל ולחלק לשקעים. לפזר מעל את השוקולד צ'יפס הנותר
- לאפות כ- 20 דקות לקבלת קיסם
יבש, להוציא מהתנור ולצנן על רשת
- אני משתמשת בחלב סויה ללא תוספת סוכר. אפשר להשתמש באיזה חלב צמחי שיש לכם בבית ואם אין אז גם מים או מיץ פירות טבעי ולא ממותק יתאימו כאן.
- רסק תפוחים משמש כאן כתחליף לביצים. אם אין לכם קחו תפוח, קלפו את הקליפה וגרדו אותו בפומפייה על החלק הדק.
- ניתן להקפיא את המאפינס