עוגת פרג גבוהה ממש גבוהה

עוגת פרג גבוהה ממש גבוהה

מתכון מעולה לאוהבי הפרג. יוצאת עוגה רכה, מעודנת וממש טעימה.
אפשר להעשיר את העוגה עם אגוזים ,צימוקים וציפוי שוקולד.
אני העדפתי אותה ללא תוספות עם מעט אבקת סוכר למעלה
עוגת פרג גבוהה ממש גבוהה

מצרכים 

לסיר פלא בקוטר 26 ס"מ

150 גרם פרג טחון (1/2 1 כוסות)
2 כפות דבש
360 מ"ל חלב או מים (1/2 1 כוסות)
6 ביצים גודל
L
3 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 שקית סוכר וניל
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה

אבקת סוכר לפיזור על העוגה לאחר האפייה

עוגת פרג גבוהה ממש גבוהה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה
  • להרתיח חלב או מים, לשים פרג בקערה ולמזוג מעליו את החלב או המים, להוסיף דבש ולערבב היטב ולהמתין 20 דקות
  • להפריד ביצים ולשים חלמונים בקערה גדולה וחלבונים בקערת הקצפה. לקערת החלמונים להוסיף 150 גרם סוכר (3/4 כוס),קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון וסוכר וניל. לערבב עם מטרפה ותוך כדי ערבוב למזוג פנימה את השמן. להוסיף את תערובת הפרג שהשרנו בחלב ודבש ולערבב.
  • לנפות קמח עם אבקת אפייה ולהוסיף לתערובת, לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  • להקציף חלבונים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס) לקצף יציב וגמיש. לקפל לתערובת בעדינות ולהעביר לתבנית.  לאפות כ- 45 עד 50 דקות לקבלת קיסם יבש (אני משתמשת בשיפוד חד פעמי ארוך ) לצנן ולהעביר לצלחת הגשה. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר
עוגת פרג גבוהה ממש גבוהה