עוגת גלי - עוגת גבינה ושוקולד קרהעם עוגיות אוראו
ונוטלה
גלי שלי לא אוהבת עוגות גבינה. לא
אפויות ולא קרות, לא עם פירורים ולא מוס גבינה
לעומת זאת עוגיות אוראו ושוקולד גלי
אוהבת מאוד.
המשימה לחג השבועות הקרב ובא הייתה להכין עוגת גבינה שגלי שלי תאהב.
עוגת
גבינה ביסקוויטים עם עוגיות אוראו ונוטלה זכתה אצלה במקום הראשון.
הכנתי כל מני
עוגות וגלי טעמה וטעמה וברוב קולות (של גלי) נבחרה עוגת ביסקוויטים שבה במקום
ביסקוויטים רגילים השתמשתי בעוגיות אוראו כדי שהגבינה תהייה טעימה לגלי,
שמתי בה
שוקולד מריר וממרח שוקולד נוטלה
מצרכים
תבנית מלבנית עמוקה בגודל 22 ס”מ על
18 ס”מ או 2 אנגלישקייק
36 עוגיות אוראו קלאסיות
200 גרם שוקולד מריר קצוץ רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו
150 גרם ממרח נוטלה (4 כפות גדושות)
125 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול)
220 גרם גבינת שמנת 16%
500 גרם גבינה לבנה
100 גרם אבקת סוכר
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
אופן הכנה
- בקערת זכוכית עמוקה שמים שוקולד מריר קצוץ ונוטלה. מרתיחים
שמנת מתוקה ומוזגים לקערה. מחכים דקה ומערבבים. אם התערובת לא נמסה
לגמרי לחמם 30 שניות במיקרוגל על חום בינוני. לערבב שוב לקבלת תערובת חלקה
ואחידה. לצנן מעט
- בקערה גדולה לערבב יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה ואבקת סוכר
לתערובת אחידה. להעביר 2 כפות גדושות מתערובת הגבינה לקערת השוקולד ולערבב
היטב ,להוסיף את שאר תערובת הגבינה ולקפל עם מרית או מטרפה לקבלת תערובת
אחידה.
- להקציף שמנת מתוקה לקצפת רכה (לא קצפת יציבה כמו לזילוף!) לקפל
את הקצפת לתערובת הגבינה בעדינות לקבלת תערובת אחידה.
- להפריד 12 עוגיות אוראו ולהניח בתבנית כאשר החלק עם המלית פונה
כלפי מעלה. למרוח מעל מחצית מתערובת הגבינה. לסדר מעל המלית 12 עוגיות אוראו
שהפרדנו (24 עיגולים) אני הוספתי ברווחים עוד כמה שברי עוגיות אוראו. למרוח
מעל את שארית מלית הגבינה
- במעבד מזון לטחון 12 עוגיות אוראו לפירורים דקים ולפזר אותם מעל
העוגה . לכסות את העוגה בניילון נצמד ולשים במקרר
- עכשיו המבחן הגדול הוא איפוק. רצוי לחכות לפחות 12 שעות לפני
שטועמים. אפשר להקפיא את העוגה ולאכול אותה חצי קפואה או קפואה לגמרי כמו
עוגת גלידה