עוגיות שיבולת שועל פריכות

 עוגיות שיבולת שועל פריכות

אפשר גם לקרוא להן עוגיות בריאות יש בהן קמח מלא, שיבולת שועל עבה, ושיבולת שועל עדינה, טחינה וסילאן. כל פעם שאני רוצה לפנק את אמי האהובה .
אני מכינה לה עוגיות שיבולת שועל פריכות או כפי שאמי קוראת להן העוגיות הדקות והפריכות האלו 

עוגיות שיבולת שועל פריכות

מצרכים

210 גרם קמח מלא (1/2 1 כוסות)
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שיבולת שועל עבה (1/2 1 כוסות)
200 גרם שיבולת שועל עדינה או אינסטנט (2 כוסות)
100 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
100 גרם חמוציות קצוצות
50 גרם גרעיני חמנייה קלופים ולא קלויים
50 גרם גרעיני דלעת קלופים ולא קלויים
100 גרם חמאה רכה
100 גרם טחינה גולמית
70 גרם סוכר חום (1/3 כוס)
90 גרם סילאן (1/4 כוס)
2 ביצים גודל
L

2 תבניות אנגלישקייק מרופדות בנייר אפייה

עוגיות שיבולת שועל פריכותעוגיות שיבולת שועל פריכות

אופן הכנה

  1. לנפות יחד לקערה קמח מלא, סודה לשתייה וקינמון.  להוסיף מלח ,שיבולת שועל, חמוציות, גרעיני חמנייה ומשמשים לערבב ולהניח בצד.
  2. לערבל עם וו גיטרה סוכר חום, סילאן, חמאה וטחינה למשך שלוש דקות , להוסיף ביצים בהדרגה ולהמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את תערובת הקמח שהכנו בשלב הראשון ולערבל כשתי דקות.  לחלק את התערובת בין שתי התבניות שהכנו מראש ולדחוס את התערובת היטב, כדי שלא תתפורר בזמן החיתוך. להכניס למקפיא למשך שעתיים לפחות.
  3. לאחר שעתיים, להוציא תבנית אחת מהמקפיא, לשחרר את הבצק מהתבנית ולקלף את נייר האפייה. להניח על קרש חיתוך ולפרוס בעזרת סכין לחם לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
    להניח על גבי תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה. את הפירורים שנופלים בזמן החיתוך אני אוספת בסוף התהליך ויוצרת מהם עוגיות עגולות.
  4. לאפות בחום של 160 מעלות כ-20 דק' עד לקבלת צבע זהוב. לאחר צינון מלא של העוגיות לאחסן בקופסה אטומה היטב

 

עוגיות שיבולת שועל פריכות