פנקייק תפוחים

 פנקייק תפוחים 

פנקייק תפוחים פרווה עם שיבולת שועל הוא ניסיון אמיץ מבחנתי לשנות סדרי עולם בבית ולשחק עם המתכון הקלאסי אותו אני מכינה שנים רבות ולהפוך את הפנקייק לקצת יותר בריא. חלק מהקמח החלפתי בשיבולת שועל. במקום חלב השתמשתי במיץ תפוחים וטבעי, הוספתי תפוח מגורר וקינמון ואת הפנקייקים טיגנתי במחבת עם הפרצופים כדי לשעשע אותנו בבוקר יום שבת אבל אז הייתי צריכה לעבור את מבחן האומץ ולתת לילדים לטעום מהפנקייק. לא סיפרתי להם מה יש בפנים ונרשמה התלהבות:) איזה כיף.

פנקייק תפוחים

מצרכים

ל 20-30 פנקייקים שמנמנים

 90 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1 כוס)
140
 גרם קמח (1 כוס)
 1/2
שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1/2
 כפית קינמון
קורט מלח
2
 כפות סוכר
 2
ביצים גודל L
 250
מ"ל מיץ תפוחים  
3
 כפות שמן
1
 תפוח עץ אדום מגורר

פנקייק תפוחים

אופן הכנה

  • לנפות קמח ואבקת אפייה לתוך קערה גדולה. להוסיף קינמון, שיבולת שועל, סוכר, מלח, תפוח עץ מגורר לערבב וליצור גומה.
  • בקערה בינונית לערבב יחד עם מטרפה ביצים, מיץ, שמן ולמזוג לתוך הגומה שיצרנו בקערה הגדולה ולערבב לקבלת תערובת אחידה
  • לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך חצי שעה. זה שלב חשוב מכיוון ששיבולת השועל סופגת נוזלים והתערובת צריכה להתגבש
  • לחמם מחבת, למרוח מעט שמן בעזרת מברשת או להשתמש בספריי שמן ולטגן את הפנקייקים. כל צד צריך כשלוש דקות זמן טיגון, שימו לב לא לטגן על אש חזקה מידי אחרת הפנקייק יהיה שחום מבחוץ ובצקי ולא מספיק עשוי מבפנים
  • את הפנקייק אוכלים חמים עם תוספות כמו סירופ מייפל, דבש וכדומה 

הערות והצעות

  • ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח רגיל. במקום תפוח מגורר אפשר להשתמש באגס או פירות יער. 
  • ניתן להשתמש במיץ תפוחים מכל סוג וחשוב שזה יהיה מיץ תפוחים כי זה משפיע על הטעם של הפנקייק. 
  • אם נשארו לכם פנקייקים, אפשר להקפיא. אני ממליצה לחמם בתנור או בטוסטר כדי לקבל מרקם פריך

 

פנקייק תפוחים