עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

 עוגת בננה ושוקולד צ'יפס 

אני אוהבת לאפות עוגת בננה כי זו דרך נהדרת להשתמש בבננות שאף אחד לא רוצה יותר לאכול ובאפייה הבננה מתחברת נהדר לשוקולד צ'יפס. ויוצאת עוגה רכה ועסיסית בזכות הבננות

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

מצרכים 

תבנית אנגלישקייק אחת מידת התבנית כאן בתמונה 25 ס”מ אורך על 11 ס”מ רוחב

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
70 גרם קוקוס (3/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 בננות בשלות בגודל בינוני
1 גביע יוגורט קטן (150 גרם) או קרם קוקוס באותה הכמות
1 כפית תמצית וניל
120 מ”ל שמן (1/2 כוס)
2 ביצים גודל
L
150 גרם שוקולד צ’יפס מריר

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • לנפות קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לתוך קערה גדולה. להוסיף קוקוס וסוכר ולערבב עם כף. ליצור גומה
  • לקלוף בננות ולמעוך אותן למחית חלקה להעביר לגומה שעשינו בקערה הגדולה
  • להוסיף יוגורט, ביצים, שמן ותמצית וניל לערבב עם כף רק עד שהחומרים מתאחדים. להוסיף 100 גרם שוקולד צ’יפס לערבב מעט ולהעביר לתבנית ולאחר מכן לפזר מעל 50 גרם שוקולד צ’יפס
  • להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ- 45 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים מסביב
עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

הערות והצעות

  1. אם אוהבים אגוזים אפשר להוסיף עד 100 גרם פקאן או אגוזי מלך קצוצים.
  2. אפשר לאפות בתבנית מאפינס או גביעים חד פעמיים ואז זמן האפייה ישתנה ויהיה קצר יותר.
  3. לא אוהבים קוקוס? אפשר במקום להשתמש בשקדים או אגוזים טחונים
עוגת בננה ושוקולד צ'יפס