עוגיות לימון עדינות

 עוגיות לימון עדינות

עוגיות לימון עדינות

להורים שלי יש עץ לימון בכניסה לבית. אני מאוד אוהבת להשתמש בלימונים טריים באפייה ובישול והפעם משתפת אתכם במתכון משגע של עוגיות לימון פריכות ועדינות. הלימונים בצילום כמובן מהעץ הנפלא של הורי

עוגיות לימון עדינות

מצרכים

יוצאות כ- 60 עוגיות

200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
קליפת לימון מגורדת דק משני לימונים
60 מ"ל מיץ לימון טרי (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
280 גרם קמח לבן רגיל (2 כוסות)
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס)

עוגיות לימון עדינותעוגיות לימון עדינות

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר או קערה גדולה לשים חמאה רכה חתוכה לקוביות, סוכר, קליפת לימון ומלח. בעזרת וו גיטרה לערבל במהירות בינונית את כל החומרים לקבלת מרקם אחיד וכן בהחלט אפשר לעשות את השלב הזה עם מיקסר ידני או עם מטרפה אם יש לכם כוח בידיים. להוסיף ביצה ומיץ לימון ולערבל למשך דקה.
  2. לנפות קמח עם קורנפלור ולהוסיף בערבול איטי  יש לערבל רק עד קבלת תערובת אחידה. אם השתמשתם במיקסר ידני זה השלב לעבור לכף עץ
  3. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם וליצור גלילים. אני מניחה נייר אפייה על משטח עבודה, שמה בקצה הרחב שלו את הבצק ומגלגלת תוך כדי הידוק מהצדדים ומהאמצע וכך יוצרת גלילים. להכניס את הגלילים שיצרנו להקפאה לפחות לשעתיים ואפשר להשאיר אותם בהקפאה עד חודשיים
  4. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולהכין שתי תבניות תנור גדולות מרופדות בנייר אפייה. להוציא את הגלילים מהמקפיא, לפרוס לעיגולים בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולסדר בתבנית במרווחים של כ- 2 ס"מ שיהיה לעוגיות מקום לגדול באפייה. 
  5. זמן אפייה כ- 12 עד 15 דקות להזהבה קלה. אני אוהבת שהעוגיות בהירות וזה לגמרי עניין של טעם אישי רק שימו לב לא לשרוף את העוגיות בבקשה

הערות והצעות

  1. לפרווה יש להחליף חמאה במרגרינה מאיזה סוג שטעים לכם ויש בבית. שמן לא מתאים כאן
  2. לעוגיות תפוזים החליפו את את הלימון לתפוז כולל הקליפה יוצא טעים
  3. ניתן לצפות את גלילים בסוכר לפני שחותכים לעוגיות, זה נותן אפקט פריך ונחמד
  4. אין אבקת אפייה בבצק ולא בכל מתכון לעוגיות צריך אבקת אפייה. זה תלוי במרקם ובתוצאה הסופית אותה רוצים להשיג. אז כאן לא צריך ואני לא ממליצה להוסיף.
עוגיות לימון עדינות