שטרודל תפוחים מבצק פריך – מגולגלות תפוחים
לפני
כמה שנים הורי חזרו מאחד הטיולים שלהם באירופה ואמי סיפרה לי בהתלהבות על עוגיות
תפוחים שהיא אהבה שהיו בעצם שטרודל תפוחים מבצק פריך .
עלי הוטלה המשימה לשחזר את
העוגיות שלא טעמתי :)
קצת מאתגר אבל גם כיף ובכן נראה לי שהצלחתי למצוא את היחס
הנכון בין הבצק למילוי.
יצא כל כך טעים שחגי ביקש שאכין במיוחד בשבילו שוב ושוב.
יצא כל כך טעים שחגי ביקש שאכין במיוחד בשבילו שוב ושוב.
מצרכים
ל - 4 רולדות
בצק פריך
420 גרם קמח (3 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 גרם חמאה רכה
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
מילוי תפוחים
600 גרם תפוחים ירוקים חמוצים (כמו
גרני סמית) כ- 4 יחידות בגודל בינוני
600 גרם תפוחים ורודים או אדומים (כמו
פינק ליידי) כ- 4 יחידות בגודל בינוני
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות קורנפלור
100 גרם צימוקים כהים
אופן הכנה
בצק
לערבב יחד את כל חומרי הבצק
במיקסר או ביד.
לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר לפחות שעה. אפשר להכין את הבצק
יום קודם. אפילו מומלץ.
מילוי תפוחים
- לקלוף תפוחים ולגרד על מגרדת בחלק של החורים הגדולים ישר לתוך הסיר.
- להוסיף סוכר ולבשל על חום גבוה לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- ברגע שרותח להחליש את עצמת החום ולהמשיך לבשל כ- 20 דקות לצמצום הנוזלים.
- להוסיף מיץ לימון, תמצית וניל וקינמון. לערבב היטב. לפזר את הקורנפלור ולהמשיך לבשל שלוש דקות. לא להיבהל אם פה ושם יהיו גושים קטנים של קורנפלור. פשוט לערבב וגם יישארו כמה גושים קטנים זה בסדר באפייה הם ייעלמו.
- לכבות את האש ולהוסיף צימוקים. להעביר את המילוי לקופסה, לסגור עם מכסה ולשמור במקרר.
- אפשר להכין את
המילוי יום קודם.
הרכבת השטרודל
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים (כ - 220 גרם),אני מעבדת כל חלק על משטח מקומח ממש מעט כדי שיהיה נוח לרדד.
- על משטח עבודה מפזרים מעט קמח ומרדדים את הבצק למלבן באורך 30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ.
- מחלקים את מילוי התפוחים ל- 4 חלקים שווים ומניחים מילוי בשליש התחתון של מלבן הבצק.
- מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
- את אותו תהליך עושים עם שאר חלקי הבצק ואז בעזרת קיסם עושים חורים במרכז הרולדות, למנוע התפוצצות הרולדה ושחרור נוזלים בזמן האפייה.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים את הרולדות להזהבה. לוקח כ- 35-45 דקות תלוי בתנור שלכם.
- מצננים היטב וחותכים לפרוסות עבות. הרולדות במיטבן ביום האפייה
הערות והצעות
- לפרווה יש להחליף חמאה במרגרינה (לא שמן) ואת השמנת החמוצה ב- 180 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית. לא מתאים כאן מים או מיץ תפוזים.
- אני השתמשתי בשני סוגי תפוחים למילוי, גרני סמית ופינק ליידי. רציתי שיהיה איזון מבחינת מרקמים וטעמים. אפשר כמובן לגוון בסוג התפוחים.
- לא אוהבים צימוקים? וותרו עליהם או שימו במקום חמוציות
- אפשר להוסיף למילוי אגוזים קצוצים
- ניתן להפחית במילוי התפוחים את כמות הסוכר ל - 50 גרם (1/4 כוס). שימו לב הבצק ממש לא מתוק.
- חשוב להשתמש במילוי כשהוא קר לגמרי. אם לא זה יפגום בבצק
- אני משתמשת במשקל ומד ליטר. המידה בכוסות היא לפי כוס מדידה בינלאומית המכילה 240 מ"ל.