עוגיות שקדים עם ריבה
עוגיות
שקדים עם ריבה. עדינות במראה נפלא בזכות הריבה המבריקה.
אני אוהבת להכין אותן
בפורים כי הן מוסיפות המון צבע למשלוח המנות.
אפשר לגוון ובמקום שקדים להשתמש
באגוזים כמו אגוזי לוז או פקאן תלוי מה יש לכם בבית.
מצרכים
יוצאות
כ- 40 עוגיות קטנות
200 גרם חמאה
80 גרם סוכר (1/4 כוס ועוד 2 כפות
סוכר)
1 ביצה L
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת
לימון מגוררת דק
מלית
1/3 כוס ריבה
חלקה
ציפוי
100 גרם פרוסות
שקדים מולבנים , שבורים לחתיכות קטנטנות
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד
שתי תבניות תנור בנייר אפייה
- בקערת מערבל לשים חמאה וסוכר
ולערבל עם וו גיטרה לתערובת אחידה. להוסיף ביצה, תמצית וניל וגרידת לימון
ולערבל כשתי דקות
- לנפות יחד קמח, אבקת סודה
לשתייה וקורנפלור. להוסיף שקדים טחונים. להעביר לקערת המערבל ולערבל רק עד
שמתקבלת תערובת אחידה
- ליצור עיגולים (במשקל 15 גרם או
כפית גדושה, אני הכנתי את העוגיות בגודל בינוני אפשר להכין אותן יותר קטנות)
ולגלגל את עיגולי הבצק בשקדים המולבנים ולהניח בתבנית
- בעזרת כף עץ עם ידית בעובי
בינוני ליצור שקע בעוגיות (ראו בתמונה)
- מערבבים ריבה שלא יהיו גושים
ומעבירים אותה לשק זילוף. יש לזלף לתוך השקע שיצרנו מעט ריבה
- להעביר את תבנית העוגיות למקפיא
למשך 10 דקות או לחילופים למקרר למשך 20 דקות
- אופים את העוגיות הקפואות במשך
כ- 15 דקות, ישמו לב להימנע מאפיית יתר
- העוגיות צריכות לקבל צבע זהוב
יפה. לצנן היטב ולאחסן בקופסה האטומה
הערות והצעות
מי שלא אוהב ריבה, אפשר לשים נוטלה או ממרח שוקולד אחר שאוהבים.
ריבת חלב או ממרח חלבה רצוי לשים אחרי האפייה. כלומר להכין את השקע בעוגייה ולאפות ככה. לאחר האפייה לחזור שוב עם ידית כף העץ על השקעים ,כי הבצק מתפשט באפייה ואז לזלף פנימה את המלית . בחרו ריבה בטעם שאהוב עליכם מה שחשוב זה שהריבה תהייה חלקה וללא גושי פירות