עוגת בראוניז עם אוראו ועוגיות שוקולד צ'יפס
אני
מזהירה מראש המתכון הזה מיועד לרגעים בהם מתחשק להתפרע ולהכין משהו ממש מושחת עם
המון קלוריות ובלי לדפוק חשבון.
יש כאן עוגת בראוניז עשירה על בסיס בצק עוגיות
שוקולד צ'יפס ומעל כדורי עוגיות ועוגיות אוראו.
תאמינו לי שווה כל ביס!
מי שבדיאטה
בבקשה לא להסתכל בתמונות כדי שלא פתאום יתחשק לכם להכין.
מצרכים
לתבנית
מלבנית 25 ס"מ על 30 ס"מ
בצק
עוגיות שוקולד צ'יפס
280 גרם קמח (2 כוסות)
1/4 כפית אבקת
אפייה,1/4 כפית מלח,1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם סוכר חום
כהה (1/4 כוס)
100 גרם סוכר לבן
(1/2 כוס)
1 ביצה L
125 גרם חמאה
1 כפית תמצית
וניל
150 גרם שוקולד
צ'יפס (1 כוס)
20 עוגיות אוראו
שזה 5 אריזות אישיות
בראוניז
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
250 גרם סוכר
5 ביצים L בטמפרטורת
החדר
2 כפיות תמצית
וניל
140 גרם קמח (1
כוס)
30 גרם קקאו (3
כפות)
1/2 כפית מלח
לעיטור
1 אריזה של מיני עוגיות אוראו
50 גרם שוקולד
צ'יפס (1/3 כוס)
אופן הכנה
בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה
מערבבים יחד חמאה, סוכר חום וסוכר לבן ולאחר מכן מוסיפים ביצה, מלח ותמצית וניל
- בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, אבקת
אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבירים לקערת המערבת. מעבדים לקבלת בצק ותוך כדי
ערבול מוסיפים את השוקולד צ'יפס לעוד דקה אחת רק שיתאחד עם הבצק
- מחלקים את הבצק ל2/3 ו - 1/3.
את החלק הגדול מרדדים ומניחים בתוך התבנית. מעל הבצק מסדרים 20 עוגיות אוראו
בראוניז
- ממיסים שוקולד עם חמאה ומערבבים
עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה
- מקציפים סוכר עם ביצים לקבלת
קצף סמיך ובהיר
- מנפים קמח עם קקאו ומקפלים
לתערובת הביצים בעדינות. לאחר מכן מוסיפים במזיגה איטית את השוקולד המומס, מלח
ותמצית וניל ומקפלים בעדינות. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה מעבירים לתבנית
ומיישרים
- יוצרים כדורים בגדלים שונים
מבצק העוגיות ששמרנו בצד ומניחים מעל תערובת הבראוניז ובניהם מפזרים מיני
עוגיות אוראו
- אופים בשליש התחתון של התנור כ-
60 דקות. יכול להיות שבצק העוגיות יזהיב ואז כדאי להניח נייר אפייה מעל.
העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים סביבו. לא לייבש!
הערות והצעות
- במקום עוגיות אוראו אפשר כל סוג
של עוגיות סנדוויץ' שטעים לכם
- ממליצה לחתוך לריבועים קטנים
ולהקפיא בקופסה סגורה היטב. יוצא מעולה מהקפאה
- להקפיד על ביצים בטמפרטורת
החדר. משפיע מאוד על מרקם הבראוניז
- במקום שוקולד צ'יפס אפשר לקצוץ
שוקולד מריר איכותי או בטעמים
- לפרווה יש להמיר חמאה במרגרינה.
שמן לא יעבוד כאן