עוגות בראוניז שוקולד אישיות

 עוגות בראוניז שוקולד אישיות

עוגות בראוניז שוקולד אישיות, מטריפות ומהירות הכנה זהו נתון חשוב למכורים לשוקולד!
יש להן מרקם רך וקטיפתי. חשוב להקפיד על זמן האפייה כי זה מה שיעשה את ההבדל בין עוגות בראוניז שוקולד רכות ונימוחות לבין עוגת שוקולד רגילה ויבשה.
אצלנו בבית קוראים לעוגות הללו מאפינס יום הולדת וזה בעצם שם קוד לזה שמישהו מבקש ממני להכין לו לבוקר יום ההולדת מגש מלא עוגות בראוניז מקושטות ומלאות בטעמים.

עוגות בראוניז שוקולד אישיות

מצרכים

 12 יחידות בתבנית שקעים עמוקה או 18 יחידות בתבנית שקעים בינונית המכילה רבע כוס

160 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
60 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
4 ביצים גודל
L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
130 גרם קמח רגיל (1 כוס פחות כף)
1 כף גדושה קקאו

תוספות

קוביות שוקולד לבן או שוקולד חלב, שוקולד צ'יפס מריר, חמאת בוטנים, שוקולד לבן ,סוכריות m&m
סוכריות צבעוניות.
מנג'טים מספר 4 לריפוד התבנית

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
3 כפות חלב

עוגות בראוניז שוקולד אישיותעוגות בראוניז שוקולד אישיות

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית שקעים במנג'טים
  • בקערה שאפשר לחמם במיקרוגל מניחים שוקולד וחמאה. מחממים בדרגת חום בינונית עד להמסה (זהירות לא לשרוף) לבחוש היטב עם מטרפה ולאחר מכן להוסיף סוכר לבן וסוכר חום ולערבב היטב.
  • להוסיף תמצית וניל וקורט מלח ולערבב
  • חשוב להוסיף ביצים בהדרגה בגלל שתערובת השוקולד חמימה. בוחשים לאחר כל ביצה שהוספנו
  • לנפות יחד קמח וקקאו. להוסיף לתערובת ולבחוש. 
  • למלא את השקעים  3/4 גובה בתערובת. לעטר בריבוע שוקולד לבן או חלב.(או תוספות אחרות )
  • לאפות בתנור  כ-15 דקות. לא לאפות יותר מידי. הקיסם צריך לצאת עם פירורים שדבוקים אליו ולא קיסם יבש. קיסם יבש זה אומר שאפיתם יותר מדי זמן
  • אם רוצים לצפות בשוקולד יש לחכות שהעוגות יתקררו לגמרי
  • הכנת ציפוי שוקולד - לקצוץ שוקולד מריר ולשים בקערת זכוכית קטנה, להוסיף חמאה וחלב. לחמם במיקרוגל על חום בינוני דקה, לערבב לקבלת קרם חלק ולצפות את העוגות
עוגות בראוניז שוקולד אישיותעוגות בראוניז שוקולד אישיות

הערות והצעות

  • אפשר להגיש את העוגות חמות עם גלידה בטעם שאוהבים זה לגמרי משדרג ומפנק
  • ניתן להקפיא את העוגות ללא ציפוי כמובן בקופסה אטומה היטב
  • תלמדו את התנור שלכם. פעם ראשונה שאופים את העוגות כדאי לבדוק אחרי 13 או 15 דקות ולפי הקיסם שיוצא לבדוק כמה זמן אפייה עוד צריך.
עוגות בראוניז שוקולד אישיות