גביניות מבצק שמרים
הכי טעים תוצרת בית!
מצרכים
18 גביניות
בצק
שמרים
500 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
180 - 240 מ"ל חלב חמים (3/4 - 1 כוס)
1/4 כפית מלח
50 גרם סוכר ( 1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון או תפוז מגורדת דק
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
מלית גבינה
500 גרם גבינה לאפייה (טוורוג או טוב טעם או כנען)
1 חלמון
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון או תפוז מגורדת דק
100 גרם צימוקים בהירים או כהים שטופים היטב
1 ביצה טרופה להברשת הגביניות לפני האפייה
סירופ סוכר
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
אופן הכנה
בצק שמרים
מנפים קמח לקערת המיקסר, מערבבים לתוך
הקמח סוכר ושמרים יבשים. שמרים טריים יש לפורר לתוך הקמח, מוסיפים חמאה רכה, ביצה, תמצית וניל, קליפת
לימון ומערבלים במהירות איטית. תוך כדי ערבול מוסיפים את החלב. מתחילים ב- 180
מ"ל ומוסיפים עוד לפי הצורך. מוסיפים מלח ולשים את הבצק כחמש עד עשר דקות לקבלת בצק גמיש ורך. מעבירים
את הבצק לקערה, משמנים ומכסים בניילון. אני אוהבת להתפיח את הבצק במקרר ולכן
לאחר הלישה משאירה אותו בחוץ כשעה ולאחר מכן מעבירה למקרר לעוד 5 או 6 שעות. אם אין לכם זמן להתפיח במקרר תנו
לבצק להכפיל את נפחו והמשיכו במתכון.
מלית גבינה
לערבב גבינה ,חלמון וסוכר. להוסיף קליפת לימון, קורנפלור ותמצית
וניל ולערבב לתערובת אחידה, לקפל פנימה צימוקים.
סירופ סוכר
מרתיחים מים וסוכר ונותנים
לרתוח חמש דקות. מסירים מהאש
גביניות
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
בגודלם
- לרדד לריבוע בגודל של כ- 30 על
30 ס"מ ולחלק ל- 9 ריבועים שווים בגודלם
- להניח באמצע כל ריבוע כפית
גדושה של מלית גבינה ולסגור למעטפה (סוגרים קצוות מנוגדים ולוחצים מעט לסגירה
טובה שלא ייפתחו באפייה)
- את אותו התהליך עושים מהחלק
השני של הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
- מורחים בביצה ואופים בתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשרים דקות להזהבה יפה
- לאחר האפייה מורחים סירופ סוכר
- אם לא רוצים סירופ סוכר אפשר
לזרות מעל הגביניות אבקת סוכר