עוגת שקדים עם לימון וקצפת ללא גלוטן
נהדרת לחג הפסח ובעצם לכל השנה.
יש
לעוגה מרקם דומה לסברינה, היא ספוגה בסירופ ומעליה קצפת עדינה ותותים.
אפשר לעטר
בכל פרי טרי או משומר שאתם אוהבים
מצרכים
תבנית בקוטר 24 ס”מ
5 ביצים גודל L
בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
150 גרם קמח תפוחי אדמה (1 כוס פחות 2 כפות)
200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (2 כוסות)
120 מ”ל שמן (1/2 כוס)
120 מ”ל מיץ לימון טרי (1/2 כוס)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
סירופ סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 מ”ל מים (1/2 כוס)
קישוט
375 מ”ל שמנת צמחית או שמנת מתוקה
להקצפה (מיכל וחצי)
3 כפות אבקת סוכר (רק אם משתמשים בשמנת מתוקה, שמנת צמחית לא צריך להמתיק)
500 גרם תותים שטופים או כל פרי בשל אחר שתבחרו
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד
תבנית בנייר אפייה
- להקציף חלבונים ,להוסיף בהדרגה
סוכר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף גמיש ויציב אך לא חזק מאוד
- בקערה גדולה לערבב יחד קמח
תפוחי אדמה ושקדים טחונים. בקערה בינונית לערבב יחד בעזרת מטרפה שמן, מיץ
לימון ,גרירת לימון וחלמונים . להעביר לקערה עם השקדים ולערבב עם מטרפה לקבלת
תערובת אחידה. לקפל פנימה שליש מכמות קצף החלבונים ולאחר מכן את שאר קצף
החלבונים לקפל בעדינות ולהעביר לתבנית אפייה. ליישר את התערובת ולאפות כ- 35
עד 40 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור
ומצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מכינים את סירופ הסוכר, יש להרתיח יחד
סוכר ומים למשך 4 דקות ולהסיר מהאש. בעזרת קיסם לחורר את העוגה בכמה מקומות
ולהרטיב בסירופ הסוכר הרותח בעזרת כף בסבלנות עד שהעוגה תשתה את כל הסירופ, מצננים
מעט את העוגה. חשוב מאוד להשתמש בכל הסירופ!
- מקציפים שמנת צמחית או שמנת
מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה מורחים או מזלפים מעל העוגה ומסדרים מעל את
הפירות. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים