עוגת דבש מסורתית

עוגת דבש מסורתית 

עוגת דבש מתכון משפחתי מעולה. את המתכון הזה למדתי להכין מאמא שלי היקרה והמוכשרת.
אני אוהבת מתכונים משפחתיים שמשמרים את המסורת המשפחתית.
האוכל מחבר את כל המשפחה סביב שולחן החג ויש את הריחות המוכרים והטעמים שכולנו אוהבים
עוגת דבש אוהבת להבשיל ולפתח טעמים ולכן עדיף להכין אותה יום או יומיים לפני החג

עוגת דבש מסורתית

מצרכים

הכמויות במתכון מתאימות לתבנית סיר פלא או קוגלהוף. לא לשכוח לשמן היטב את התבנית עם חמאה (או מרגרינה) מומסת, לא רותחת. לקמח ולנער את התבנית משאריות הקמח

3 חלמונים מביצה גודל L
210 גרם דבש (2/3 כוס)
60 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
180 מ"ל קפה שחור חמים לא רותח (2 כפיות גדושות קפה ומעל לשפוך מים רותחים ולצנן מעט)
180 מ"ל שמן תירס או קנולה (3/4 כוס)
60 מ"ל ברנדי או קוניאק (1/4 כוס)
1 כפית שטוחה קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינגר יבש טחון
280 גרם קמח (2 כוסות )
7 גרם (3/4 שקית) אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
3 חלבונים מביצה גודל L

עוגת דבש מסורתית

אופן הכנה

  1. לערבב בקערה סוכר חום, לבן דבש, קפה שחור, שמן, ברנדי, חלמונים ולהוסיף את התבלינים.
  2. לנפות יחד קמח, סודה לשתייה ואבקת אפיה. 
  3. להקציף חלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה. זו הקצפה ללא סוכר. 
  4. להוסיף את הקמח לתערובת הרטובים לערבב היטב עם מטרפה. 
  5. לקפל פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה להעביר לתבנית משומנת . 
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות זמן אפיה כשעה. 
  7. חשוב שהעוגה תהייה אפויה לגמרי אחרת היא תצנח ותרד בגובה
עוגת דבש מסורתית

הערות והצעות

  • אפשר להוסיף אגוזים, שקדים או שוקולד צ'יפס לעוגה בכמות של 100 גרם
  • אם רוצים להוסיף אגוזים או  שוקולד צ'יפס יש לקמח מעט ולפזר אותם לאחר שהעברנו את התערובת לתבנית כדי שהם לא ישקעו במהלך האפייה.
  • לא רוצים להשתמש בברנדי או קוניאק? שימו נוזלים אחרים במקום כמו קפה, מיץ, מים.
  • לא אוהבים תבלינים? אפשר לוותר עליהם למרות שלטעמי הם מאוד חשובים לעוגת דבש עם אופי וטעם נהדר:) 
  • אם לא אוהבים טעם דומיננטי של קפה אפשר במקום להשתמש בתה או מיץ תפוזים, מיץ תפוחים או פשוט מים.

עוגת דבש מסורתית