עוגת טורט שיש
טורט שיש העוגה הכי ביתית ומנחמת. עוגת
שיש אפשר להכין כעוגה בחושה ואפשר להכין כטורט.
נזכרתי שאמא שלי שנים הייתה מכינה עוגת שיש על בסיס עוגת לייקח (טורט שמבוסס על
הקצפת ביצים) והרי אין כמו מתכונים של אמא הם תמיד מנצחים ואהובים, לפחות אלו של
אמי היקרה והאהובה.
זו אחת העוגות שמתחסלות אצלנו בבית בקצב מטורף בגלל שהיא כל כך
קלילה ואוורירית.
מצרכים
סיר פלא בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 25 על 30 ס"מ
קרם שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל חלב
(1/4 כוס)
20 גרם קקאו (2
כפות)
טורט
6 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר
300 גרם סוכר ( 1/2
1 כוסות)
1 שקיק סוכר וניל
120 מ"ל שמן
(1/2 כוס)
120 מ"ל חלב
(1/2 כוס)
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפיה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170
- אני גוזרת עיגול בגודל בסיס
התבנית כולל העיגול האמצעי של סיר הפלא ומרפדת את התבנית כדי שיהיה לי קל
לשלוף את העוגה החוצה. יש תבניות נון סטיק שלא זקוקות לשימון ונייר אפייה.
תלוי בתבנית שיש לכם
קרם שוקולד
להמיס יחד שוקולד מריר קצוץ וחלב. להוסיף קקאו מנופה ולערבב לקבלת
תערובת אחידה וללא גושים
טורט
- בקערת המיקסר לשים סוכר, סוכר
וניל וביצים (אין צורך להפריד) ולהקציף כעשר דקות עד לקבלת קצף בהיר וסמיך.
קצת סבלנות וזה יקרה
- מוזגים ממש לאט את השמן במהירות
הכי נמוכה של המיקסר או בקיפול ביד עם מטרפה ולאחר מכן מוזגים את החלב באותה
הדרך
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה
ומקפלים בהדרגה כלומר בשלוש פעמים לקצף הביצים. אני מקפלת עם מטרפה כדי שהקמח
יתערבב היטב ולא יישארו גושי קמח גדולים
- מעבירים שליש מכמות התערובת
לקערה עם קרם השוקולד ומקפלים בעדינות
- את שאר התערובת יוצקים לתוך
התבנית מוסיפים מעל את קרם השוקולד. עם קיסם או סכין יוצרים צורת שיש
- אופים כ- 50 עד 60 דקות. אם
החלק העליון של העוגה משחים מהר יש להניח מעל העוגה נייר אפייה. בודקים עם
שיפוד עץ ארוך וכאשר מתקבל קיסם יבש מוציאים את העוגה מהתנור. בשלב הזה אני
מעבירה סכין חד סביב הדפנות כולל של העיגול הפנימי על מנת שהעוגה תרד בגובה
באופן שווה
- מחלצים את העוגה מהתבנית רק
אחרי קירור מלא
- אני אוהבת לפזר מעט אבקת סוכר
לפני ההגשה
- העוגה נשמרת כשבוע בטמפרטורת החדר, בקופסה אטומה היטב
הערות והצעות
- לפרווה אני משתמשת בחלב צמחי או במים באותה הכמות. אפשר גם מיץ תפוזים.
- אם אתם אוהבים מלית פחות שוקולדית לתערובת השיש שימו 3 כפות אבקת קקאו,2 כפות סוכר ,2כפות שמן ו-3 כפות חלב. ערבבו היטב