עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

אני אוהבת להכין עוגות ללא גלוטן כי הן מעולות כל השנה ולא רק בפסח.
הכנתי עוגת שוקולד ושקדים ויצאה עוגה במרקם של בראוניז, לחה ועשירה.
כמובן שהייתי חייבת לעשות ציפוי שוקולד ולפזר מעל סוכריות צבעוניות אחרת הילדים לא היו מתלהבים.
וככה יצאה עוגה משמחת וטעימה שחוסלה תוך יום!
העוגה פרווה, ללא חמאה או מוצרי חלב.
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

מצרכים

תבנית אנגלישקייק אחת או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

100 גרם שוקולד מריר קצוץ
80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
2 ביצים גודל L
1 כפית תמצית וניל
30 גרם קקאו מנופה (3 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם קמח שקדים (1 כוס)
35 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור (1/4 כוס)

זיגוג שוקולד

50 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 מ"ל שמנת צמחית
סוכריות צבעוניות לקישוט
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת זכוכית בינונית לשים שוקולד מריר קצוץ ולהמיס על בן מארי או במיקרוגל. למזוג פנימה שמן ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
  3. לשים בקערה סוכר, תמצית וניל לערבב ולהוסיף ביצה אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב
  4. בקערה נפרדת לערבב יחד קמח שקדים, קקאו, קמח תפוחי אדמה, קקאו, אבקת אפייה וקורט מלח. להוסיף את היבשים לקערה השנייה עם תערובת השוקולד ולערבב היטב עם מטרפה לאחידות
  5. להעביר את התערובת לתבנית ולאפות כ- 35 -40 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים דבוקים אליו. חשוב לא לייבש את העוגה
  6. לצנן היטב ולצפות בזיגוג שוקולד, לפזר סוכריות צבעוניות או כל תוספת אחרת
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

הערות והצעות

  • שימו לב שהשוקולד מריר פרווה (בדקו על גב האריזה)
  • אם אין לכם קמח תפוחי אדמה אפשר במקום קורנפלור באותה הכמות
  • קמח שקדים אלו שקדים מולבנים טחונים דק מאוד אלו לא שקדים טחונים במעבד מזון ולכן כדאי לקנות קמח שקדים בחנות ולא לנסות להכין לבד בבית אם אין לכם את הציוד המתאים לכך
  • ואם אין קמח שקדים? קמח תופח כשר לפסח באותה הכמות אמנם לא תתקבל בדיוק אותה תוצאה כמו מקמח שקדים אך זו האפשרות הכי סבירה. קמח מצה יניב עוגה יבשה במקרה הזה
  • העוגה נהדרת גם בלי זיגוג השוקולד
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן